Μουντομπάσκετ: Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί

Μουντομπάσκετ: Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί

Πάνω στο νήμα κατάφεραν οι Γερμανοί να σφραγίσουν το εισιτήριό τούς για τα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ, απέναντι στη θαρραλέα Λετονία στη Μανίλα: 81-79, σε ματς που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Ντάβις Μπέρτανς αστόχησε στο σουτ που θα έδινε στους Λετονούς την πρόκριση.

Η Λετονία, που έχει στον πάγκο της τον άλλοτε προπονητή της ΑΕΚ Λούκα Μπάνκι, προηγήθηκε στο ξεκίνημα με 8-16. Οι Γερμανοί ανέκαμψαν παρά την κακή απόδοση του Ντένις Σρέντερ, που ξεκίνησε με 0/11 σουτ: 36-34 ημίχρονο, 60-59 στα τέλη της γ’ περιόδου.

Η γερμανική ομάδα ξέφυγε με σερί 10-0, με πρωταγωνιστή τον Φραντς Βάγκνερ, που επανεμφανίστηκε με 16 πόντους μετά από πολυήμερη απουσία λόγω τραυματισμού. Η ύστατη αντεπίθεση των Λετονών έφερε το σκορ από 74-60 σε 74-69. Ο Ζάγκαρς μείωσε σε 81-79 στα 28’’, ο αρνητικός Σρέντερ αστόχησε ξανά, αλλά ο Μπέρτανς , που είχε 6/12 τρίποντα, βρήκε σίδερο στο σουτ της τελευταίας στιγμής.

Ο Αντρέας Ομπστ πέτυχε 13 πόντους, ο Μόριτς Βάγκνερ 12, ο Τάις 9 και ο Σρέντερ 9 με 4/26 σουτ. Από τη Λετονία, ο Μπέρτανς ήταν πρώτος σκόρερ με 20 πόντους. Ο Άρτουρς Ζάγκαρς πρόσθεσε 22 και ο Ρόλαντς Σμιτς 14.

Ανάμεσα στους 6.000 θεατές στη Μανίλα ήταν και εκατοντάδες Λετονοί, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει και στη Τζακάρτα για την πρώτη φάση.

Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει την ομάδα των ΗΠΑ στον ημιτελικό της Παρασκευής. Το δεύτερο εισιτήριο για τον κυριακάτικο τελικό θα διεκδιξηθεί από τους Σέρβους και από το νικήτρια του σημερινού αγώνα Σλοβενίας-Καναδά, με την οποία κλείνει το πρόγραμμα των προημιτελικών (16.40) .

Οι Λετονοί θα αγωνιστούν σε Προολυμπιακό τουρνουά τον ερχόμενο Ιούλιο, όπως και η Εθνική μας, η οποία τερμάτισε στη 15η θέση της τελικής κατάταξης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter