Μουντομπάσκετ: Με επίδειξη δύναμης οι Σέρβοι στην τετράδα

Μουντομπάσκετ: Με επίδειξη δύναμης οι Σέρβοι στην τετράδα

Με σαράντα λεπτά ισοπεδωτικής κυριαρχίας των Σέρβων επί της Λιθουανίας ξεκίνησαν τα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ στη Μανίλα: 87-68, μπροστά σε 6.000 θεατές.

Oι Σέρβοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 49-38 με πρωταγωνιστή τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (21 π.), ενώ τα τρίποντα του άλλοτε «πράσινου» Στέφαν Γιόβιτς (11 π.) τους έφεραν στο 67-51. Η διαφορά έφτασε τους 25 πόντους και η πρόκριση αφιερώθηκε στον 12ο παίκτη της ομάδας, Μπόρισα Σίμανιτς, ο οποίος έχασε το νεφρό του μετά από τραυματισμό στον αγώνα με το Νότιο Σουδάν και νοσηλεύεται σε κλινική της Μανίλα.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ του Ολυμπιακού πέτυχε 9 πόντους, ενώ διακρίθηκαν και οι Πετρούσεφ (17), Γκούντουριτς (9), Ν. Γιόβιτς (8), Αβράμοβιτς (8). Στον ημιτελικό της Παρασκευής, οι Σέρβοι θα αναμετρηθούν με τον Καναδά ή με τη Σλοβενία.

Από την απογοητευτική Λιθουανία, που μέχει σήμερα ήταν αήττητη, ο Σεντεκέρσκις πέτυχε 14 πόντους, ο Γιοκουμπάιτις 13, ο Βαλανσιούνας και ο Μπραζντέικις από 11. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας της ΑΕΚ πρόσθεσε 6. Οι Λιθουανοί έμειναν στην 5η θέση και θα αγωνιστούν του χρόνου σε Προολυμπιακό τουρνουά, όπως και η 15η της τελικής κατάταξης ελληνική ομάδα.

Στο αμέσως επόμενο ματς θα αναμετρηθούν στη Μανίλα ΗΠΑ και Ιταλία, ενώ στους αυριανούς προημιτελικούς θα διεκδικήσουν δύο εισιτήρια οι Γερμανία-Λετονία και Σλοβενία-Καναδάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter