Μουντομπάσκετ: Ξαναβρήκαν το κέφι τους οι Αμερικανοί

Μουντομπάσκετ: Ξαναβρήκαν το κέφι τους οι Αμερικανοί

Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία σφράγισε η ομάδα των ΗΠΑ το εισιτήριό της για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μανίλα: 100-63 τη φοβισμένη Ιταλία, μπροστά σε 10.000 θεατές.

Ο αυριανός προημιτελικός Γερμανίας-Λετονίας θα αναδείξει τον αντίπαλο των Αμερικανών στους ημιτελικούς της Παρασκευής.

Ο Μάικαλ Μπρίτζες ήταν κορυφαίος σκόρερ του αγώνα με 24 πόντους, ενώ ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον πέτυχε 18, ο Όστιν Ριβς 12, ο Τζέιλεν Μπράνσον 9 και ο …Ιταλοαμερικανός Πάολο Μπανκέρο, που αποδοκιμάστηκε από τους Ιταλούς στις κερκίδες, 8. Η ομάδα των ΗΠΑ ξεπέρασε με άνεση το σοκ της ήττας από τη Λιθουανία.

Η διαφορά ξεπέρασε το +20 από το πρώτο ημίχρονο κιόλας (46-24) και γρήγορα έφτασε και τους 30 πόντους (36-66), αφού η απογοητευτική Ιταλία ξεκίνησε τον αγώνα με 2/21 τρίποντα. Οι Αμερικανοί δεν τράβηξαν το πόδι από το γκάζι και έφτασαν στην τετράδα με επίδειξη δύναμης.

Ο Σιμόνε Φοντέκιο πέτυχε 18 πόντους για τους «ατζούρι», αλλά ήταν σχεδόν αβοήθητος. Ο Τόνουτ πρόσθεσε 11 και ο Σπίσου 8.

Στον πρώτο προημιτελικό, στη Μανίλα, η Σερβία συνέτριψε τη Λιθουανία με 87-68 (Μπογκντάνοβιτς 21, Πετρούσεφ 17, Μιλουτίνοφ 9 – Σεντεκέρσκις 14, Γιοκουμπάιτις 13). Οι «πλάβι» θα αναμετρηθούν στον ημιτελικό με το νικητή της αυριανής αναμέτρησης Καναδά-Σλοβενίας.

Η Ιταλία και η Λιθουανία θα αγωνιστούν σε Προολυμπιακά τουρνουά στις 2-7 Ιουλίου 2024, όπως και η 15η της τελικής κατάταξης ελληνική ομάδα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter