«Μουρμούρες» στη ΝΔ για την κηδεία του Γλύξμπουργκ

«Μουρμούρες» στη ΝΔ για την κηδεία του Γλύξμπουργκ

Οι… μουρμούρες και η υπόγεια γκρίνια στην Πειραιώς αλλά και πέριξ του Μαξίμου δίνουν και παίρνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Η απόφαση που ελήφθη μετά από… ολόκληρο διυπουργικό συμβούλιο για την τελετή της κηδείας του εκπτώτου βασιλιά φαίνεται ότι δυσαρέστησε μεγάλο μέρος στελεχών και ψηφοφόρων.

Όταν πρώην πρωθυπουργός κοινοποιεί προσεκτικά μεν, ολοφάνερα δε τη δυσαρέσκειά του, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το γεγονός πως ο Γλύξμπουργκ δεν θα ταφεί δημοσία δαπάνη, με τιμές αρχηγού κράτους, κατανοεί κανείς ότι το ζήτημα ξεφεύγει των απλών διαφωνιών.

Υπουργοί, βουλευτές, στελέχη της ΝΔ, ακόμη και φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι, έσπευσαν να αναφερθούν δημοσίως και με θέρμη στον βίο και την πολιτεία του εκλιπόντα, κάτι που φανερώνει ότι «σιγοκαίνε» φιλοβασιλικά αισθήματα εντός του κυβερνώντος κόμματος, έστω κι αν άπαντες διατείνονται ότι το πολιτειακό ζήτημα έχει λυθεί εδώ και μισό αιώνα…

Τα αισθήματα αυτά εντοπίζονται και σε μερίδα παραδοσιακών ψηφοφόρων της δεξιάς, τους οποίους ουδείς θέλει να δυσαρεστήσει στη ΝΔ, λίγους μήνες πριν από τις κάλπες. Και η αλήθεια είναι πως η απόφαση για τέλεση της κηδείας ιδιωτική δαπάνη (που μάλιστα επικοινωνήθηκε από το Μαξίμου ως ειλημμένη απόφαση του Μητσοτάκη πριν το έκτακτο συμβούλιο) δεν έτυχε θερμής υποδοχής.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει ισχυρούς πονοκεφάλους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος το τελευταίο που επιθυμεί είναι να ρισκάρει στο να… αυξηθεί το volume της γκρίνιας εντός ΝΔ στην τελική ευθεία πριν από τις κάλπες. Η προσπάθειά του να κρατήσει όλες τις τάσεις ευχαριστημένες, ή τουλάχιστον «μη παραπονούμενες» συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, όπως επίσης και οι γκρίνιες…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter