Μουσεία – αρχαιολογικοί χώροι: Δωρεάν είσοδος την Κυριακή – Οι εργαζόμενοι οργανώνουν συζητήσεις

Μουσεία – αρχαιολογικοί χώροι: Δωρεάν είσοδος την Κυριακή – Οι εργαζόμενοι οργανώνουν συζητήσεις

Την Κυριακή 5/2, την καθιερωμένη Ημέρα δωρεάν εισόδου σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, οι εργαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με τους λόγους για τους οποίους αντιμάχονται το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο του ΥΠΠΟΑ το οποίο μετατρέπει τα Δημόσια Μουσείο σε ΝΠΔΔ.

Συγκεκριμένα καλούν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα: 9 πμ με 3 μμ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: 10 πμ με 1 μμ και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: 10 πμ με 1 μμ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων:

“Την Κυριακή 5/2, όπως και κάθε πρώτη Κυριακή του χειμώνα, το κοινό έχει δωρεάν είσοδο σε όλα τα δημόσια αρχαιολογικά Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Όχι όμως στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου: εκεί τις δωρεάν ημέρες τις αποφασίζουν τα Διοικητικά Συμβούλια!

Η κατάργηση των ημερών με δωρεάν εισιτήριο, των δωρεάν ξεναγήσεων, των δωρεάν εκδηλώσεων, των δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα Μουσεία είναι λίγες μόνο από τις αλλαγές που θα έρθουν για τα Μουσεία και τη διαχείριση του αρχαιολογικού πλούτου της χώρας, αν περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης!

Αυτές τις μέρες συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που επιγράφεται «εκσυγχρονισμός της μουσειακής πολιτικής και ζητημάτων διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποκόψει τα πέντε μεγαλύτερα δημόσια αρχαιολογικά Μουσεία, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τα μετατρέπει σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που θα διοικούνται από Διοικητικά Συμβούλια διορισμένα από την εκάστοτε κυβέρνηση, τη λειτουργία των οποίων τα πληρώνουμε όλοι μας.

Την Κυριακή 5/2 σας προσκαλούμε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες των Μουσείων θα είναι εκεί για να σας εξηγήσουν γιατί αντιπαλεύουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, γιατί απεργούμε τις επόμενες μέρες για να μην περάσει το σχέδιο νόμου”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter