Μουσείο με πέτρες που θυμίζουν διάσημους και καρτούν

Μουσείο με πέτρες που θυμίζουν διάσημους και καρτούν

Ένα Μουσείο στην Ιαπωνία φιλοξενεί μία ιδιόμορφη συλλογή από πέτρες και βράχους που μοιάζουν με διάσημες προσωπικότητες ή ήρωες ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Το Μουσείο Τσιτσίμπου (Chichibu Museum of Rare Stones) στην ομώνυμη πόλη της Ιαπωνίας, άνοιξε τις πύλες του πριν από 27 χρόνια και σήμερα, διαθέτει μία συλλογή 700 εκθεμάτων από πέτρες που θυμίζουν γνωστούς ηθοποιούς, μουσικούς, αλλά και μορφές που εμφανίζονται σε έργα τέχνης.

Ο πρώτος διευθυντής του Μουσείου, Shoji Hayama, συνέλεγε τις πέτρες επί 50 χρόνια από τον κοντινό ποταμό Akawara, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sun». Μετά το θάνατό του, η κόρη του, Yoshiko Hayama, ανέλαβε τη διαχείριση του μουσείου με το ίδιο πάθος για τη συλλογή των σπάνιων πετρών. Κάθε πέτρα στο μουσείο είναι 100% φυσική, δεν έχει γίνει κάποια επεξεργασία.

«Έχουμε πολλές σπάνιες πέτρες στη συλλογή. Όλοι θέλουν να δουν τις πέτρες που μοιάζουν με ανθρώπινα πρόσωπα. Ο πατέρας μου άρχισε να τις συγκεντρώνει όταν ήταν 40 ετών και συνέχισε έως τα 90 του χρόνια. Θέλησε να μοιραστεί τη συλλογή του με άλλους γι’ αυτό δημιούργησε το μουσείο» δήλωσε η Yoshiko. Η διευθύντρια του μουσείου εξήγησε ότι οι σπάνιες πέτρες που μοιάζουν με ανθρώπινα πρόσωπα είναι πολύ περισσότερες, περίπου 1.700 και ότι δεν ήταν δυνατόν να συμπεριληφθούν όλες στη συλλογή.

Η περίεργη συλλογή περιλαμβάνει πέτρες με τη μορφή του Έλβις Πρίσλεϊ, του Μίκι Μάους και έναν βράχο σε σχήμα ET. Ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζει ένας Στορμτρούπερ, από την επική σειρά Star Wars, ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και ο Τζον Φ. Κένεντι.

Η πόλη Chichibu, δυτικά του Τόκιο είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός με πολλούς ναούς και φυσική ομορφιά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter