Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου: 17 μαθητές και 4 καθηγητές κόλλησαν κορονοϊό στην εκδρομή στην Αθήνα

Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου: 17 μαθητές και 4 καθηγητές κόλλησαν κορονοϊό στην εκδρομή στην Αθήνα

Στους 17 έφτασαν τελικά οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου οι οποίοι είναι θετικοί στον κορονοϊό ενώ παράλληλα θετικοί βρέθηκαν και τέσσερις καθηγητές.

Σημειώνεται ότι τέσσερα από τα 17 παιδιά είναι πλήρως εμβολιασμένα ενώ πρόκειται για 16 μαθητές του Λυκείου και ένα από το Γυμνάσιο. Οι καθηγητές είναι όλοι – και οι τέσσερις – πλήρως εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές εμφανίζουν ήπια συμπτώματα της νόσου και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Ο Διευθυντής του σχολείου Κώστας Βαρβεράκης έχει καθημερινή επικοινωνία με τους μαθητές και υπογραμμίζει στο cretapost ότι «είναι όλοι καλά στην υγεία τους και ανυπομονούν να τελειώσει η καραντίνα και να επιστρέψουν στο σχολείο για να συνεχίσουν κανονικά στα μαθήματά τους».

Κανονικά λειτουργεί το σχολείο

Όπως τόνισε ο κ. Βαρβεράκης «για δύο ημέρες – Δευτέρα και Τρίτη – έγιναν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης με εντολή του Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Μανώλη Λουμπούνη. Τα παιδιά που νοσούν δεν είναι όλα από ένα τμήμα, αλλά διάσπαρτα σε όλες τις τάξεις. Συνεπώς, από την Τετάρτη και έπειτα κανένα τμήμα του σχολείου δεν είναι κλειστό και το σχολείο συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του».

Στις αρχές της εβδομάδας το σχολείο παρέμεινε κλειστό προκειμένου να γίνει η απαραίτητη απολύμανση και να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Υπενθυμίζεται ότι οι 17 μαθητές και οι τέσσερις καθηγητές νόσησαν μετά την συναυλία που ανέβασε το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έπειτα από πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας.

«Η εκδήλωση ήταν άψογα σχεδιασμένη, όλα κύλισαν κατ’ ευχήν, τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα που έζησαν αυτή την αξέχαστη μοναδική εμπειρία και σε λίγο καιρό όλα θα είναι μια μακρινή περιπέτεια που θα ανήκει στο παρελθόν και μόνο», δηλώνει ο Διευθυντής του σχολείου τονίζοντας παράλληλα ότι μέχρι το περασμένο σαββατοκύριακο το σχολείο ήταν απολύτως covid free.

Πηγή: cretapost.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter