Μουσικοί: Δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτήν την κατάσταση

Μουσικοί: Δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτήν την κατάσταση

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, απευθύνει κάλεσμα σε πανκαλλιτεχνικό – πανελλαδικό συλλαλητήριο, στις 10 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα με αίτημα την χορήγηση δωρεάν ράπιντ τεστ σε όλους τους εργασιακούς – συναυλιακούς χώρους, την αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες, την άμεση αποπληρωμή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και των επιδομάτων αδείας, αλλά και να αποζημιωθούν όλοι οι μουσικοί σε περιπτώσεις ακύρωσης ή αναβολής παράστασης και όταν δεν μπορούν να εργαστούν λόγω νόσησης από κορωνοϊό.

Οι μουσικοί με ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την έντονη αντίδραση τους στα οριζόντια μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊου, επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο καθίσταται αδύνατη η εργασία του μουσικού, αφού απαγορεύεται ξανά η μουσική τόσο στην εστίαση όσο και στην διασκέδαση.

Όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά «η κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας αυξάνει τους νεκρούς στη χώρα μας και αφήνει χιλιάδες καλλιτέχνες άνεργους χωρίς μέτρα στήριξης από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους αναφέρει:

«Το μόνο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση είναι η ατομική ευθύνη. Μειώνει τις δαπάνες του προϋπολογισμού για τη δημόσια υγεία, αγνοώντας τις έρευνες των επιστημόνων, που λένε ότι θα είχαμε κατά 40% λιγότερους νεκρούς με ένα επαρκέστερο Δημόσιο σύστημα Υγείας» τονίζει ο Σύλλογος Μουσικών.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι ότι με τα νέα μέτρα μένουν ουσιαστικά χωρίς εισόδημα, αφού απαγορεύτηκε εντελώς η μουσική, «είμαστε όλοι άνεργοι με κρατική εντολή, χωρίς καμιά αποζημίωση».

Καλούν σε πανκαλλιτεχνικό – πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 10 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα, απαιτώντας εδώ και τώρα:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου:

«Τα οριζόντια μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση καθιστούν αδύνατη την εργασία του μουσικού – για μια ακόμη φορά καθώς απαγορεύει ξανά τη μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση. Η κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας αυξάνει τους νεκρούς στη χώρα μας και αφήνει χιλιάδες καλλιτέχνες άνεργους χωρίς μέτρα στήριξης από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα επιδοτεί τους επιχειρηματίες παραγωγούς και εργοδότες – γενναιόδωρα τους μεγάλους, με ψίχουλα τους μικρούς. Το μόνο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση είναι η ατομική ευθύνη. Μειώνει τις δαπάνες του προϋπολογισμού για τη δημόσια υγεία, αγνοώντας τις έρευνες των επιστημόνων, που λένε ότι θα είχαμε κατά 40% λιγότερους νεκρούς με ένα επαρκέστερο Δημόσιο σύστημα Υγείας.

Πολλές παραστάσεις, παραγωγές, συναυλίες ακυρώνονται η αναβάλλονται με τραγικές συνέπειες για τους μουσικούς. Ενώ οι γιορτές είναι παραδοσιακά περίοδος εντατικής εργασίας για τον κλάδο μας, σήμερα μένουμε χωρίς εισόδημα. Διακινδυνεύσαμε την υγεία μας δουλεύοντας σε χώρους με συνωστισμό που συχνά δεν τηρούσαν τα μέτρα, δεχτήκαμε πιέσεις να εργαστούμε ακόμα και με covid ενώ ακόμη και κρούσματα αποκρύφτηκαν για να μην “πέσει” η παραγωγή. Τώρα απαγορεύτηκε εντελώς η μουσική, είμαστε όλοι άνεργοι με κρατική εντολή, χωρίς καμιά αποζημίωση.

Δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτήν την κατάσταση.

Καλούμε σε

πανκαλλιτεχνικό – πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 10/01/22 στο Σύνταγμα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Δωρεάν ράπιντ τεστ σε όλους τους εργασιακούς-συναυλιακούς χώρους με ευθύνη της κυβέρνησης. Δωρεάν χορήγηση σε όλους των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας. Η επιδημιολογική επιτήρηση δεν είναι αποκλειστικά ατομική μας ευθύνη, ούτε μπορεί το κόστος της να βαρύνει τους εργαζόμενους. Ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας , άμεση επίταξη των Ιδιωτικών Νοσοκομείων.

Να δοθεί επιτέλους η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και για όσο ουσιαστικά συνεχίζεται ο περιορισμός της εργασίας μας.

Να σταματήσει ο απαράδεκτος αποκλεισμός όσων συναδέλφων εγγράφηκαν στο μητρώο καλλιτεχνών εκπρόθεσμα.

Να δοθούν άμεσα τα δώρα Χριστουγέννων του 2020 και 2021 καθώς και το δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας του 2021 που δικαιούμαστε από τα ένσημα των επιδοτήσεων.

Να υπολογιστούν τα ένσημα από την επιδότηση του 2021 μέσω του ΕΡΓΑΝΗ για να μπορούμε να πάρουμε επιδότηση ανεργίας μετά τις απολύσεις του Ιανουαρίου και να διορθωθούν τα λάθη σε ΚΑΔ και ένσημα σε σχέση με το εποχικό επίδομα.
Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι συνάδελφοι που δουλεύουν με μπλοκάκι και οι μικροί επαγγελματίες με εισοδηματικά κριτήρια
Να αποζημιωθούν όλοι οι συνάδελφοι σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής παράστασης.
Να αποζημιωθούν οι συνάδελφοι που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω νόσησης από covid-19.
Στο δρόμο μεγαλώνει η φωνή μας.
Καλούμε σε συντονισμό όλα τα Σωματεία στο Θέαμα –Ακρόαμα
και όλους τους φορείς Καλλιτεχνών.
Όλοι και όλες στο Σύνταγμα με τα μουσικά μας όργανα.

Ξέρουμε πως μέσα από τους αγώνες μας έχουμε κατακτήσεις. Θα συνεχίσουμε μαζικά με μεγαλύτερη δύναμη, επιμονή και συσπείρωση

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter