Μουσικοθεατρική παράσταση κρατουμένων στο Δημοτικό Θέατρο Χαλκίδας (Photos)

Μουσικοθεατρική παράσταση κρατουμένων στο Δημοτικό Θέατρο Χαλκίδας (Photos)

Μια πρωτοποριακή δράση έλαβε χώρα χθες (20 Δεκεμβρίου), Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης, στη Χαλκίδα: Εννέα κρατούμενοι της φυλακής παρουσίασαν μια δική τους μουσικοθεατρική παράσταση στην πόλη της Χαλκίδας, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο «Παπα¬δημητρίου». 

Για πρώτη φορά γίνεται δυνατή μια παράσταση ανδρών κρατουμένων εκτός φυλακής με τη χορήγηση ειδικής άδειας, με ασφαλή συνοδεία. Παρουσιάστηκαν σκηνές από τη θεατρική παράσταση «Το πάρκο των Οδοιπόρων» του Θεα¬τρικού σχήματος του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας «Πνοή Ελευθερίας» σε κείμενο και σκηνοθεσία του κρατούμενου Γεώργιου Λ., ο οποίος συμμετείχε στην παράσταση και ως ηθοποιός. Παράλληλα, το μουσικό σύνολο των κρατουμένων, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής κ. Δέσποινας Λαθούρα, τραγούδησε επιλογές από το σύγχρονο έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Την παράσταση χαιρέτισαν ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης και η Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για το Σωφρονιστικό Σύστημα κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη ενώ την παρακολούθησε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και ο Γεν. Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Ευάγγελος Αποστόλου, Γεώργιος Ακριώτης και Αναστάσιος Πρατσόλης, ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομος και οι Εισαγγελείς Χαλκίδας Δημήτριος Προκοπίου και Όλγα Ηλιοπούλου.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για μια ανοιχτή φυλακή στην κοινωνία, συγχαίρει όλους τους κρατουμένους-συντελεστές της παράστασης και ευχαριστεί το προσωπικό της φυλακής Χαλκίδας (Διευθυντή και υπαλλήλους) αλλά και την Εισαγγελέα για την πρωτοβουλία τους και την επιτυχή υλοποίηση του εγχειρήματος. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter