Μωυσής αυτοδύναμος for ever (πατρινό καρναβάλι για πάντα …)

Μωυσής αυτοδύναμος for ever (πατρινό καρναβάλι για πάντα …)

Ανασκόπηση μιας αρμονικής συστέγασης

Το καλοκαίρι του 2019 «ο Μεγαλέξανδρος είχε σκοτώσει το φίδι» και είχε προαχθεί σε Τσάρο πασών των Δεξιών, με εκλογικό ποσοστό σχεδόν 40%. Εξαχνώθηκαν εκατέρωθεν ΠΟΤΑΜΙ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ενώ το ΚΙΝΑΛ μόλις που διασώθηκε κάνοντας δευτέρα φωνή στην αντισύριζα χορωδία. Τόσο που κάποιοι διέβλεψαν, ανεπιτυχώς, την μετεξέλιξη του σε πολιτικό προτεκτοράτο.

Δίχως το φίδι δεν θα είχε υπάρξει Μεγαλέξανδρος. Αν δεν είχαν υπάρξει οι κυβερνήσεις Τσίπρα, ποτέ δεν θα είχε υπάρξει το αντιδραστικό φαινόμενο Μητσοτάκη. Όπως αν δεν είχε υπάρξει Ομπάμα, ποτέ δεν θα είχε υπάρξει Τραμπ. Η σημερινή αξιοθρήνητη κυβέρνηση πριν από τρία χρόνια φάνταζε ως φαινόμενο θηριώδους δυναμικής αν και οι αντισυσπειρώσεις σπανίως αποδεικνύονται μακράς πνοής.

Ο κ Μητσοτάκης εξέφρασε to 2019 σχεδόν μονοπωλιακά τον πέραν του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό χώρο. Βασίστηκε στα αντανακλαστικά του ελληνικού κατεστημένου, το οποίο βιώνει τις πολιτικά ανεξέλεγκτες καταστάσεις ως υπαρξιακή απειλή ακριβώς γιατί οικοδομήθηκε σε συνθήκες πολιτικής πατρωνίας. Συχνά το καθεστώς εξώθησε σε ακραία συμπεριφορά «κεντρώες» δυνάμεις, όποτε θεώρησε ότι κινδυνεύει (εμφύλιος, αποστασία κά). Πρόκειται για στρατηγικές εφεδρείες του συστήματος.

Έτσι, οι πιο ακραίες νεοφιλελέ δυνάμεις της «αγοράς» συστεγάστηκαν με τις «πατριωτικές φωνές» που εξέφραζαν την νοσταλγία για τον εθνικό προστατευτισμό. Αυτές βολεύτηκαν με το λιτό menu της ξενοφοβίας, της “ανακατάληψης” των Εξαρχείων και της περικεφαλαίας των Πρεσπών. Η πολιτική άθροιση των κερδισμένων και των απειλουμένων της παγκοσμιοποίησης υπήρξε πλήρης κατά το 2019. Δεν άφησαν τίποτε να πέσει κάτω…

Το χαρακτηριστικό δίδυμο Χατζηδάκης (1ος ) και Γεωργιάδης (2ος) στον Βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών τα λέει όλα: Ο φιλελεύθερος κι ο ακροδεξιός, ο ευρωκράτης κι ο άνθρωπος της πιάτσας, ο κοσμοπολίτης κι ο ξενοφοβικός, ο μειλίχιος κι ο αγροίκος κατάφεραν και χώρεσαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο την αδηφαγία των αγορών που επανέκαμψε δριμύτερη με την αγχώδη νεύρωση πολλών κοινωνικών στρωμάτων για τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης.
αδύνατος η επανάληψη …

Σήμερα ο θορυβώδης κ Γεωργιάδης δεν μπορεί να κρύψει ότι κατέστη δορυφόρος του ανταγωνιστή κι υποτάχτηκε πλήρως στην ατζέντα Χατζηδάκη, καθιστάμενος υποτελής του.

Η οργή των απειλουμένων στρωμάτων είχε αποτελεσματικά διοχετευτεί σε ανώδυνες για το σύστημα κατευθύνσεις όπως ξενοφοβία, εξύμνηση των σκληρών μηχανισμών του κράτους (ψευδαίσθηση ασφάλειας) και νοσταλγία για τα αδιαπέραστα σύνορα, δαιμονοποιώντας τις σχετικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα με τον προστάτη κ Θεοδωρικάκο να μοιράζει τριαντάφυλλα, τον κ Στυλιανίδη να προστατεύει στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ, την κ Μενδώνη να προστατεύει από την παιδοφιλία, τον κ Πλεύρη να προστατεύει από τον κορονοϊό, τον κ Γεωργιάδη να προστατεύει από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, τον κ Χατζηδάκη να προστατεύει τις συντάξεις μας έλειπε μόνο ο κ αν-υπ-εξ κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης να μας προστατέψει από την διεθνή απειλή, δεδομένου ότι προτίθεται να ανατρέψει τον κ Πούτιν, ως νέος James Bond.

Οι εποχές κατά τις οποίες στο λιβάδι της ποικίλης ανασφάλειας έβοσκαν ανενόχλητες στάσεις τύπου Μηταράκη-Πλακιωτάκη-Κυρανάκη παρήλθαν ανεπιστρεπτί. Η κρίση της Ουκρανίας και η ανοικτή σύγκρουση παγκοσμιοποίησης- προστατευτισμού που αυτή υποκρύπτει, έφεραν ήδη και την οικεία κατάσταση στα άκρα. Πολλοί που γνωρίζουν την αληθινή προέλευση της κοινωνικής αναταραχής, δεν σκοπεύουν να αφήσουν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Τα νέα από Βουδαπέστη δείχνουν εξάλλου ότι η απολυταρχική-εθνικιστική δεξιά προτάσσει τον προστατευτισμό κι επιδιώκει να εκφράσει αυτοτελώς τον δεξιό ριζοσπαστισμό.

Σενάριο 1+4 βημάτων

Στην Νέα Δημοκρατία το μείζον (νεοφιλελευθερισμός) το τερμάτισε. Ο κοινωνικός δαρβινισμός της αισχροκέρδειας και της πολιτικής στην πανδημία, η προσωποπαγής ΝΔ του κ Μητσοτάκη, η εγκατάλειψη όλων των παρήγορων μύθων της «προστατευτικής» δεξιάς θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην απόσπαση του ελάσσονος (λαϊκή δεξιά).

• Η «αδιαμφισβήτητος» αυτοδυναμία τρώθηκε από τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.
• Η «αδιαμφισβήτητος» πρώτη θέση θα τρωθεί από τους νυμφίους της alt right.
• Η απώλεια της παράστασης νίκης θα δράσει πολλαπλασιαστικά, κατά το «έβγαλε βρώμα η ιστορία πως ξοφλήσαμε».
• Η ήττα της ΝΔ στις εκλογές θα οδηγήσει σε «Ζάππειο» ασκαρδαμυκτί.
• Από την πανσπερμία πιθανώς θα προκύψει σχήμα, πρόθυμο για μελλοντικό κυβερνητικό σχηματισμό, ala Γερμανία
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: όλα θα κριθούν στην πρώτη κάλπη όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα προηγηθεί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter