Μουζάλας: Η ΝΔ εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της και την άγνοια του προσφυγικού - μεταναστευτικού

Βολές εναντίον της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μουζάλας με αφορμή την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο είχε καταργηθεί πριν από έξι μήνες.

«Επί επτά χρόνια η ΝΔ, εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της και την άγνοια του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού, δεν ασχολήθηκε με τίποτε άλλο παρά με πομπώδεις προπαγανδιστικές δηλώσεις, όπως είχαμε καταγγείλει, και οι πολιτικές της απεδείχθησαν σίγουρα αναποτελεσματικές και δυνάμει βάρβαρες, ξενοφοβικές και ρατσιστικές.

Το εσωκομματικό της πρόβλημα, η τέρψη των ακραία δεξιών και ρατσιστικών απόψεων στελεχών και βουλευτών της, οδήγησε αναπόφευκτα στην ανά μήνα αλλαγή και των οργανωτικών της σχεδίων, με αποκορύφωμα την τοποθέτηση υπεύθυνης για τα ασυνόδευτα ανήλικα ενός «στελέχους» του facebook και την κατάλυση των δομών του κράτους με το "υπερυπουργείο" του κ. Στεφανή» τονίζει ο Γ. Μουζάλας.

Όπως αναφέρει, «από την πρώτη στιγμή είχαμε καταγγείλει ως ατελέσφορο λάθος την κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Χλευαστήκαμε, ωστόσο η απουσία διαχείρισης του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού οδήγησε σε επιδείνωση το καθαυτό πρόβλημα, σε κοινωνικές εκρήξεις και κάλυψη εντέλει κοινωνικών αυτοματισμών ξενοφοβικών. Κάτι που πιθανώς ήταν και επιδίωξη της ΝΔ, ώστε να οδηγηθούμε σε λύσεις τύπου «Λέβιθα» και απάτητων βουνοκορφών. Καλωσορίζουμε την επανίδρυση του Υπουργείου, που ήταν μεν αναγκαία, αλλά δεν είναι και ικανή συνθήκη για τη διαχείριση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού προβλήματος.»

Ο Γ. Μουζάλας επίσημαίνει πως «εάν η Κυβέρνηση δεν αρθεί πάνω από την πολιτική ιδεοληψία της παραβίασης των διεθνών, ευρωπαϊκών και ελληνικών νόμων στο όνομα του χαϊδέματος των ξενοφοβικών και ρατσιστικών απόψεων και πρακτικών στελεχών της ΝΔ, το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι το ίδιο» και σημειώνει πως «η διαχείριση επί ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τους νόμους και με την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, με όλα τα λάθη, υπήρξε όμως αποτελεσματική.»

«Αντίθετα, η διαχείριση επί ΝΔ, με βάση την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τη δεξιά καταστολή, οδήγησε σε γιγάντωση των προβλημάτων. Θα σταθούμε κριτικά και αυστηρά απέναντι στην εφαρμοσμένη πολιτική του «ξαναγεννημένου» Υπουργείου, αλλά θα υποστηρίξουμε κάθε κίνηση που θα καλυτερεύει τις συνθήκες παραμονής των προσφύγων - μεταναστών, θα πιέζει για μια ευρωπαϊκή προοπτική στη διαχείριση του ζητήματος και θα διευκολύνει την ταχύτερη απονομή του ασύλου και την επιστροφή. Όλα αυτά, υπό το πρίσμα της εφαρμογής της Συνθήκης της Γενεύης, καθώς και της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομολογίας αλλά και της ελληνικής» αναφέρει ο Γ. Μουζάλας. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.