Μουζάλας: «Χειραγωγημένα σκηνικά» τα επεισόδια στο Ελληνικό

Μουζάλας: «Χειραγωγημένα σκηνικά» τα επεισόδια στο Ελληνικό

“Χειραγωγημένα σκηνικά” αποκάλεσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας την ένταση και τα μικροεπεισόδια που δημιουργήθηκαν νωρίτερα σήμερα στη δομή προσφύγων στο Ελληνικό, όταν προκειμένου να διαπιστώσει τις αιτίες που οδήγησαν τους πρόσφυγες σε αποχή από το συσσίτιο και να συνομιλήσει μαζί τους, επισκέφτηκε το χώρο.

Ο κ. Μουζάλας προσερχόμενος επιχείρησε να περάσει την πόρτα και να επισκεφτεί την ΜΚΟ η οποία είναι υπεύθυνη για τη σίτιση των προσφύγων βρήκε όμως τις πόρτες κλειστές και αναγκάστηκε να περιμένει απ’ έξω για μισή ώρα περίπου. Την ίδια ώρα πλήθος προσφύγων επιχειρούσαν να τον προσεγγίσουν εν μέσω έντονων διαμαρτυριών. Τελικά η πόρτα άνοιξε και ο υπουργός σε μια συμβολική κίνηση πήρε το λουκέτο και το παρέδωσε στην αστυνομία.

“Οι λεγόμενοι απεργοί πείνας παραβίασαν τους νόμους του ελληνικού κράτους” υπογράμμισε σε αυστηρούς τόνους ο Γ. Μουζάλας ενω σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, αμέσως μετά τα επεισόδια προειδοποίησε ότι “όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος σ’ αυτή τη δομή μπορεί να φύγει και να υποστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος γι’ αυτές τις περιπτώσεις”.

Αναφερόμενος στην αιτία των επεισοδίων ανέφερε ότι όλα ξεκίνησαν από 30 άτομα. “Δεν υπήρξε απεργία πείνας. Αντιθέτως υπήρξε απαγόρευση να διανεμηθεί το φαγητό” τόνισε αφήνοντας την ίδια στιγμή αιχμές για το ρόλο των αλληλέγγυων στη συγκεκριμένη δομή. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter