Μπαγλαμάδες για τα πανηγύρια

Μπαγλαμάδες για τα πανηγύρια

Ηταν να μην πάρει φόρα ο Λουδοβίκος του Μαξίμου. Τώρα που με τις υποσχέσεις των παρατρεχάμενων του Μπάιντεν νιώθει ότι πέφτει πολύς για την ψωροκώσταινα νομίζει –και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία– ότι είναι υπεράνω όλων των καταστάσεων και όλων των προσώπων. Γι’ αυτό και αντιμετωπίζει τόσο αφ’ υψηλού τους «δικούς» του που μπορεί με εκπληκτική ευκολία και απόλυτη ελαφρότητα να δηλώνει δημοσίως ότι οι βουλευτές της ΝΔ, οι «βουλευτές του», είναι για τα πανηγύρια!

Η αλήθεια είναι ότι όντως πολλοί από αυτούς είναι μπαγλαμάδες και το διαπιστώνουμε εύκολα τόσο από τις δηλώσεις όσο και από τις παρεμβάσεις τους. Και μάλιστα το διαπιστώνουμε ακόμη περισσότερο από όσα δεν λένε και όσα δεν κάνουν τρέμοντας μη βρεθούν εκτός γραμμής, κατά συνέπεια εκτός της εύνοιας τού… Μωυσή, κάτι που θα τους οδηγήσει τελικά εκτός «σταυροδοσίας» ή και εκτός ψηφοδελτίων.

Το ερώτημα όμως δεν είναι οι βουλευτές της ΝΔ και κατά πόσο είναι για τα πανηγύρια ή όχι. Το πραγματικό ερώτημα, όσο κι αν δεν το αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός, είναι τι ακριβώς είναι ο ίδιος όντας επικεφαλής αυτών που είναι για τα πανηγύρια.

Γιατί πράγματι όλο αυτό το μπουλούκι που στέκεται άπρακτο και χαζεύει τον χρόνο να περνάει και τα πράγματα να γίνονται όλο και χειρότερα, χωρίς να βρίσκει λύσεις, είναι προφανώς «για τα πανηγύρια». Αλλά τότε για τι είναι ο επικεφαλής του μπουλουκιού, το γκεσέμι του, αυτός που σέρνει πρώτος τον χορό της απραξίας;

Δεν μένουν σε όλα άπρακτοι όμως! Είναι πολύ δραστήριοι και ιδιαιτέρως πολυπράγμονες όταν πρόκειται για απευθείας αναθέσεις και ρυθμίσεις υπέρ συμφερόντων, των σχολαρχών λ.χ. ή των παρόχων ενέργειας, όπως και όταν πρόκειται να περιστείλουν δικαιώματα και να καταστείλουν κινητοποιήσεις. Οπότε όλοι ετούτοι, που είναι όπως λέει και ο αρχηγός τους «για τα πανηγύρια», είναι ταυτόχρονα και αρκετά συμφεροντολόγοι ώστε να κρατούν τη χαρτούρα για πάρτη τους και να μην αφήνουν ούτε φράγκο σε όποιον δεν χορεύει στους ρυθμούς που θέλουν.

Και εδώ είναι το κρίσιμο ζήτημα: στην πολιτική δεν υπάρχουν κόμματα με ιδιοτελή στελέχη και ανιδιοτελή αρχηγό. Οπότε όταν κάποιος σαν τον Μητσοτάκη λέει φόρα παρτίδα ότι οι εκλεγμένοι του κόμματός του είναι της πλάκας, ουσιαστικά μας λέει ότι το κόμμα του είναι της πλάκας και αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος είναι «για τα πανηγύρια» και εκών άκων πρέπει να πάει για βρούβες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter