«Μπαίνει μέσα» το μουσείο της FIFA, στη Ζυρίχη

«Μπαίνει μέσα» το μουσείο της FIFA, στη Ζυρίχη

Ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια του Μουσείου της FIFA στη Ζυρίχη και τα αυξημένα έξοδα καθιστούν προβληματική τη λειτουργία του. Είναι τέτοιος ο προβληματισμός στην παγκόσμια ομοσπονδία, που κανείς δε φαίνεται να συμφωνεί στην προώθηση επενδύσεων για την αναζωογόνησή του.

Η γέννησή του ήταν μια από τις τελευταίες, έντονες επιθυμίες του Γιόζεφ Μπλάτερ, αλλά ήδη από τα εγκαίνιά του, έγινε λόγος για «αντικρουόμενες απόψεις» σχετικά με τη μελλοντική ανάπτυξη του. Ήδη, σύμφωνα με πηγές από την Ελβετία, υπάρχει μελέτη σχετικά με τον αριθμό των απολύσεων που πρέπει να γίνουν καταρχήν, ως αποτέλεσμα των εργασιών της έρευνας που διεξήχθη από μια ομάδα υπό την προεδρία του Ζβόνιμιρ Μπόμπαν. 

Το μουσείο, κατά το πρώτο έτος της ζωής του, έχει προσελκύσει μόνο τους μισούς από τους 250.000 επισκέπτες που αναμένονταν και η δομή των 3.000 τετραγωνικών μέτρων, σε τρεις ορόφους, με μόνο τριακόσια άτομα την ημέρα να την επισκέπτονται, ήδη αρχίζει και παρουσιάζει δυσάρεστες εικόνες. Δεν υπάρχουν λεπτομερείς αναφορές για το ποσό του ελλείμματος, αλλά γίνεται λόγος για «αρκετά εκατομμύρια». Η επιλογή του κλεισίματος αποτελεί μία επιλογή, αν και στην FIFA επιβεβαιώνουν ότι συνεχίζουν να πιστεύουν στο έργο ως ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, με την προϋπόθεση μιας συνολικής μείωσης του κόστους. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter