Μπαίνει σε «καραντίνα» η Βρετανία – Κλείνουν 40 σταθμοί του Μετρό στο Λονδίνο

Μπαίνει σε «καραντίνα» η Βρετανία – Κλείνουν 40 σταθμοί του Μετρό στο Λονδίνο

Δραστικά μέτρα λαμβάνει το Λονδίνο αλλά και η Μεγάλη Βρετανία γενικότερα η οποία είχε πάρει το ζήτημα του κορονοϊού μέχρι τώρα αψήφιστα.

Οι Βρετανοί ξύπνησαν σήμερα μπαίνοντας σε πραγματική καραντίνα. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως από σήμερα Πέμπτη διακόπτεται η λειτουργία σε 40 σταθμούς του υπογείου σιδηροδρόμου, ενώ τα λεωφορεία θα μειώσουν τα δρομολόγιά τους, παρ’ ότι θα εξακολουθήσουν να κινούνται και το βράδυ.

Επίσης, κλειστό θα παραμείνει και το νυχτερινό δίκτυο του Υπογείου σιδηροδρόμου, μέχρι να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Από αύριο Παρασκευή, κλειστά θα είναι και τα σχολεία όλης της χώρας όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον μετά από πιέσεις που δέχθηκε από γονείς και πολίτες.

Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί εντολή να περιοριστούν οι μετακινήσεις, μόνο για τα απαραίτητα, ενώ ένας αρκετά μεγάλος αριθμός εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, έχει αρχίσει ήδη να εργάζεται από το σπίτι.

Πρόκειται για στροφή 180 μοιρών στα αρχικά σχέδια του Βρετανού πρωθυπουργού μετά την άνοδο των θυμάτων από κορονοϊό στα 104 και με τα κρούσματα να ανέρχονται στα 2.600. 

Επίσης, οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας της Βρετανίας εκφράζουν τους φόβους και την ανησυχία τους για το αν μπορεί να ανταποκριθεί στον αυξημένο όγκο εργασίας.

Πόλεμος στα σούπερ μάρκετ στην Βρετανία

Οι εικόνες που βλέπουμε εδώ και ημέρες σε πολλές χώρες με πολίτες να συρρέουν στα σούπερ μάρκετ σχηματίζοντας ατελείωτες ουρές, γίνονται πραγματικότητα και στην Βρετανία. 

 Οι ουρές από ανθρώπους κάθε ηλικίας για να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα λόγω κορονοϊού είναι ατελείωτες ενώ ήδη τα ράφια σε πολλά σούπερ μάρκετ είναι άδεια. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter