Μπάιντεν για ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Πληρούν όλες τις προϋποθέσεις

Μπάιντεν για ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Πληρούν όλες τις προϋποθέσεις

Γνωστές έκανε τις προθέσεις των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της χώρας Τζο Μπάιντεν, αναφορικά με την είσοδο στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, με φόντο το «μπλόκο» που έβαλε η Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Φινλανδίας και την πρωθυπουργό της Σουηδίας, ο Μπάιντεν, διαμήνυσε πως οι δύο σκανδιναβικές χώρες έχουν ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς, ισχυρούς στρατούς, ισχυρές και διαφανείς οικονομίες και ισχυρή ηθική αίσθηση του τι είναι σωστό. «Οι χώρες αυτές πληρούν κάθε απαίτηση του ΝΑΤΟ και ακόμη περισσότερες. Η ύπαρξη δύο νέων μελών του ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την ασφάλεια της συμμαχίας μας και θα εμβαθύνει τη συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας και σε όλους τους τομείς».

Ο κ. Μπάιντεν χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «σημαντική, πολύ καλή» και ότι είναι υπερήφανος που προσφέρει την «ισχυρή υποστήριξη» των ΗΠΑ στις αιτήσεις «δύο μεγάλων δημοκρατιών και δύο εξαιρετικά ικανών εταίρων» να ενταχθούν στην «ισχυρότερη αμυντική συμμαχία στην ιστορία του κόσμου».

Ο ίδιος δήλωσε: «Πρόκειται για το μέλλον. Πρόκειται για ένα αναζωογονημένο ΝΑΤΟ που διαθέτει τα εργαλεία και τους πόρους και τη σαφήνεια και την πεποίθηση να υπερασπιστεί τις κοινές μας αξίες και να ηγηθεί του κόσμου. Η συμμαχία θα “ενισχυθεί για πάντα” με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας».

 

Μυστικά & Documento

26/06/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter