Μπάιντεν: Γονείς εμβολιάστε τα παιδιά σας

Μπάιντεν: Γονείς εμβολιάστε τα παιδιά σας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε χθες Τετάρτη τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά της COVID-19 μετά την έγκριση από κυβερνητική συμβουλευτική επιτροπή της επείγουσας χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τους εφήβους ηλικίας 12 ως 15 ετών.

“Τώρα που το εμβόλιο εγκρίθηκε για τις ηλικίες 12 ετών και πάνω και εγώ ενθαρρύνω τους γονείς να εξασφαλίσουν ότι θα κάνουν το εμβόλιο” τα παιδιά τους, δήλωσε ο Μπάιντεν.

“Αυτό είναι ένα ακόμη γιγάντιο βήμα στον αγώνα μας για την καταπολέμηση της πανδημίας” του νέου κορονοϊού, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πολλές πολιτείες των ΗΠΑ αναμένεται να αρχίσουν να ανοσοποιούν παιδιά ηλικίας 12 ως 15 ετών με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech ήδη από αυτήν την εβδομάδα, αφότου συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) ενέκρινε σε ομόφωνη ψηφοφορία της την επέκταση της άδειας επείγουσας χρήσης του για αυτήν την ηλικιακή κατηγορία.

Τη Δευτέρα η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA) είχε ήδη εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου αυτού για τους εφήβους ηλικίας 12 ως 15 ετών, προσφέροντας ανακούφιση στους γονείς που θέλουν να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα σχολεία και στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις. Η έγκριση της χορήγησης του εμβολίου στην ηλικιακή αυτή ομάδα από την συμβουλευτική επιτροπή των CDC είναι μια σημαντική, αν και όχι απαραίτητη, επισφράγιση της προηγούμενης έγκρισής του από την ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή.

Ορισμένες πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Τζόρτζια, το Ντέλαγουερ και το Αρκάνσας, άρχισαν να διαθέτουν το εμβόλιο αυτό στην ηλικιακή αυτή ομάδα την Τρίτη, ενώ ο κύριος ιστότοπος της Καλιφόρνιας για την COVID-19 αναφέρει ότι οι οικογένειες θα μπορούν να αρχίσουν να κλείνουν ραντεβού για τα παιδιά τους αυτής της ηλικίας από σήμερα Πέμπτη.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP), η οποία παρέχει συστάσεις στα CDC, ψήφισε χθες με 14-0 υπέρ της χρήσης του εμβολίου στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών αφού αξιολόγησε τα στοιχεία δοκιμής που έγινε. Αυτά δείχνουν ότι κανένα παιδί της ηλικιακής αυτής ομάδας που έλαβε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech δεν προσβλήθηκε από COVID-19 και ότι δεν υπήρξε κανένα κρούσμα παράλυσης προσωπικού νεύρου (παράλυση Bell) ή σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Επιπροσθέτως το εμβόλιο προκάλεσε ισχυρή απόκριση όσον αφορά την δημιουργία αντισωμάτων στην ηλικιακή αυτή ομάδα και έδειξε 100% αποτελεσματικότητα στην δοκιμή, καθώς κανένα κρούσμα συμπτωματικής COVID-19 δεν καταγράφηκε μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων εφήβων.

“Αυτό θα προσφέρει προστασία στα 12 ως 15 ετών” παιδιά, δήλωσε ο Δρ Χένρι Μπέρνσταϊν, ο οποίος είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής και καθηγητής παιδιατρικής στην ιατρική σχολή Zucker School of Medicine του πανεπιστημίου Hofstra/Northwell. “Αυτό θα μειώσει την μετάδοση εντός της οικογένειας. Θα συμβάλει στην ανοσοποίηση της κοινότητας και θα επιτρέψει στα παιδιά να επιστρέψουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στις κατασκηνώσεις αυτό το καλοκαίρι και στα σχολεία με φυσική παρουσία”.

Η διάθεση του εμβολίου στους εφήβους θα βοηθήσει να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία κυκλοφορούν πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη του ιού, και θα μπορούσε να συντομεύσει το δρόμο προς μια επιστροφή στην φυσιολογική ζωή για τους Αμερικανούς.

Η Pfizer διεξάγει ξεχωριστή κλινική έρευνα για το εμβόλιο αυτό σε μικρά παιδιά έως και 6 μηνών και έχει ανακοινώσει ότι αναμένει να έχει στοιχεία για τα παιδιά ηλικίας 2 ως 11 ετών τον Σεπτέμβριο. Οι 2.260 έφηβοι που συμμετείχαν στην έρευνα για την ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών –στους μισούς από τους οποίους χορηγήθηκε ψευδοφάρμακο– εξετάζονταν σε επέκταση δοκιμής της Pfizer που έγινε με τη συμμετοχή περισσότερων από 46.000 ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter