Μπάιντεν – Μακρόν: Ανάγκη να συνεχιστεί η υποστήριξη της Ουκρανίας

Μπάιντεν – Μακρόν: Ανάγκη να συνεχιστεί η υποστήριξη της Ουκρανίας

Την ανάγκη να συνεχιστεί η υποστήριξη της Ουκρανίας και να οδηγηθεί σε αποτυχία η εναντίον της στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας υπογράμμισαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ, ο Γάλλος πρόεδρος ενημέρωσε τον αμερικανό πρόεδρο για τους στόχους της διεθνούς διάσκεψης που διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα στο Παρίσι.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο πρόεδρος Μακρόν επανέλαβε την αντίθεσή του στην ισραηλινή επίθεση στη Ράφα και την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός. Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με το Ελιζέ, συμφώνησαν ότι θα πρέπει να επιτευχθεί, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, η απελευθέρωση των ομήρων, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία αποκλιμάκωση της κρίσης.

Δείτε επίσης – Ουκρανία: «Θα νικήσουμε» δηλώνει ο Ζελένσκι – Εκδίκηση για τις νέες δυτικές κυρώσεις υποσχέθηκε ο Μεντβέντεφ

Συμφώνησαν επίσης ότι επείγει να διασφαλιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, σε αντιστοιχία με τις μεγάλες ανάγκες του αστικού πληθυσμού. Επίσης οι δύο πρόεδροι επιβεβαίωσαν την ανάγκη να αποφευχθεί η επέκταση της κρίσης στον Λίβανο.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 29.514 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 69.616 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αναθεωρημένος αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου ανέρχεται σε 1.139.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter