Μπάιντεν: Νεκρή η συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν

Μπάιντεν: Νεκρή η συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν

Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, γνωστή με το ακρωνύμιο JCPOA, «είναι νεκρή» διαβεβαιώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντενσε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter, χωρίς ο Λευκός Οίκος να αμφισβητεί την αυθεντικότητά του.

Το βίντεο αυτό, το οποίο δεν φέρει ημερομηνία, ούτε διευκρινίζεται πού τραβήχτηκε, δείχνει τον Μπάιντεν, περιστοιχισμένο από τους σωματοφύλακές του να συνομιλεί με πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από έναν μεταλλικό φράχτη.

Μια γυναίκα φαίνεται να φοράει μια κορδέλα στα χρώματα της σημαίας του Ιράν και να έχει βάψει τα νύχια της στα ίδια χρώματα, ενώ το ντεκόρ και τα ρούχα του προέδρου παραπέμπουν σε μια προεκλογική εκδήλωση που έγινε στις αρχές Νοεμβρίου στην Καλιφόρνια, όταν ο Τζο Μπάιντεν πήγε στην Πολιτεία αυτήν για να στηρίξει έναν υποψήφιο βουλευτή.

Το ντεκόρ και τα ρούχα του προέδρου παραπέμπουν σε μια προεκλογική εκδήλωση που έγινε στις αρχές Νοεμβρίου στην Καλιφόρνια, όταν ο Τζο Μπάιντεν πήγε στην Πολιτεία αυτήν για να στηρίξει έναν υποψήφιο βουλευτή.

Δεν διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

«Τα σχόλια του προέδρου είναι απολύτως σύμφωνα με όσα λέμε για την JCPOA, η οποία δεν αποτελεί προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό από τους δημοσιογράφους. «Δεν αναμένουμε να επιτευχθεί μια συμφωνία στο εγγύς μέλλον», συνέχισε, χωρίς ωστόσο να επαναλάβει ότι η JCPOA είναι «νεκρή».

«Εξ όσων γνωρίζω, κανείς δεν αμφισβητεί την αυθεντικότητα (του βίντεο) και δεν πιστεύω ότι θα το ερευνήσουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή:New York Post, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter