Μπάιντεν: «Ο Πούτιν είναι ξεκάθαρα κακοποιός και δολοφονικός δικτάτορας»

Μπάιντεν: «Ο Πούτιν είναι ξεκάθαρα κακοποιός και δολοφονικός δικτάτορας»

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε την Πέμπτη (17/03) τον Βλαντιμίρ Πούτιν «ξεκάθαρα κακοποιό» και «δολοφονικό δικτάτορα». Στα πλαίσια του ετήσιου γεύματος των Φίλων της Ιρλανδίας με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στο Καπιτώλιο, ο Μπάιντεν πραγματοποίησε ομιλία κατά την διάρκεια της οποίας χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν ως «δολοφονικό δικτάτορα» και συμπλήρωσε λέγοντας πως «είναι ξεκάθαρα κακοποιός που διεξάγει ανήθικο πόλεμο εναντίον του λαού της Ουκρανίας».

Πρόκειται για την δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες όπου βλέπουμε λεκτική επίθεση του Αμερικάνου προέδρου προς τον Ρώσο ομόλογό του δημιουργώντας κλίμα έντονης αντιπαράθεσης. Συγκεκριμένα νωρίτερα την Πέμπτη, σε μια συνάντηση με τον Micheál Martin, τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Ιρλανδίας, ο Πρόεδρος επίσης εκμηδένισε φραστικά τον Ρώσο ηγέτη, λέγοντας: «Η βαρβαρότητα του Πούτιν και αυτό που κάνει και τα στρατεύματά του στην Ουκρανία είναι απλά απάνθρωπα».

Τα σχόλια έλαβαν χώρα μια ημέρα αφότου ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Πούτιν εγκληματία πολέμου κλιμακώνοντας σημαντικά την δημόσια ρητορική των ΗΠΑ στην προσπάθειά του να καταδικάσει τις ενέργειες του Ρώσου ηγέτη εναντίον της Ουκρανίας. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στα σχόλια του Μπάιντεν χαρακτηρίζοντάς τα ως «απολύτως απαράδεκτα και ασυγχώρητα».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter