Μπάιντεν: «Πιστεύω ότι ο Τραμπ θα προσπαθήσει να αναβάλει τις εκλογές»

Μπάιντεν: «Πιστεύω ότι ο Τραμπ θα προσπαθήσει να αναβάλει τις εκλογές»

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου θεωρεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει προσπάθεια να αναβάλει τη διαδικασία, όπως ανέφερε σε τηλεδιάσκεψη για την χορηγία της καμπάνιας του.

«Σημειώστε αυτά που θα σας πω. Θεωρώ ότι ο Τραμπ θα προσπαθήσει να αναβάλει τις εκλογές, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, βρίσκοντας λόγους για τους οποίους θα καθίσταται αδύνατη η διεξαγωγή τους. Είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίον πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει», τόνισε σε δήλωσή του ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος και πλέον υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Λαμβάνοντας ως παράδειγμα τις απειλές του προέδρου για άσκηση βέτο σε έκτακτη χρηματοδότηση για την ταχυδρομική υπηρεσία, ο Μπάιντεν θεωρεί ότι ο Τραμπ έχει δείξει ήδη τις προθέσεις του για να καταστήσει δύσκολη την ψηφοφορία.

Λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, δεκάδες αμερικανικές πολιτείες ανέβαλαν τη διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών, οι οποίες θα ορίσουν επισήμως τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

Στις ΗΠΑ οι εκλογείς που δεν θα μπορούν να πάνε για να ψηφίσουν στις κάλπες θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με επιστολική ψήφο ή να καταθέσουν το ψηφοδέλτιό τους πριν ή μετά την ημερομηνία των εκλογών, κάτι το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Ωστόσο για τον Τραμπ, οι μέθοδοι αυτοί αυξάνουν τους κινδύνους για νοθεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter