Μπάιντεν προς Τσίπρα: Ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του χρέους

Μπάιντεν προς Τσίπρα: Ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του χρέους

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω» είπε ο κ. Μπάιντεν στον Έλληνα πρωθυπουργό» και προσέθεσε: «Οφείλετε να τα καταφέρετε – έχετε κάνει ηρωικά βήματα».

Ο Αμερικανός πολιτικός συμπλήρωσε ότι ήρθε η ώρα να γίνει ελάφρυνση του χρέους, για να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας πως τώρα είναι η σειρά των εταίρων να αναλάβουν τις δεσμεύσεις τους και «να είναι ειλικρινείς μαζί μας».

Ο κ. Μπάιντεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις δραστηριότητές του μετά τη θητεία του στην αντιπροεδρία σημειώνοντας την έδρα που κατέχει στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια με αντικείμενο τις διεθνείς σχέσεις και την εσωτερική πολιτική, αλλά και για τη δραστηριότητά του κατά του καρκίνου μέσω του ιδρύματος «Μπάιντεν».

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον τέως υπουργό στην Ελλάδα και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις δράσεις του.

Η συνάντηση ξεκίνησε που στις 13.00 και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ομιλία του Τζο Μπάιντεν:

Μιλώντας στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο του “CONCORDIA”, που συνέρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και δη στην Αθήνα, είπε ότι «η συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ είναι σημαντική, όπως έγινε προ 70 ετών όταν ο Τρούμαν έκανε το δόγμα του».

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος Ομπάμα εργάστηκαν σκληρά για να πείσουν την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα στην οικονομική κρίση και υπογράμμισε ότι είναι υπέρ της οικονομικής ανόρθωσης της Ελλάδας και αυτό επιβάλλει παραγραφή του χρέους.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter