Μπάιντεν: «Θα ήμουν τυχερός αν ο Τραμπ έθετε υποψηφιότητα»

Μπάιντεν: «Θα ήμουν τυχερός αν ο Τραμπ έθετε υποψηφιότητα»

Η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε σχετικά με τις ευρωπαϊκές ανησυχίες ότι «μια προσωπικότητα όπως ο προκάτοχός σας, ίσως ακόμη και ο ίδιος ο προκάτοχός σας» θα μπορούσε να αναλάβει προεδρικά καθήκοντα και θα αναιρούσε τις προσπάθειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσουν τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία.  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα ήταν τυχερός εάν ο Ρεπουμπλικανός προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ έθετε εκ νέου υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Συγκεκριμένα απάντησε: «Στις επόμενες εκλογές, θα ήμουν πολύ τυχερός να έχω τον ίδιο άνδρα να είναι υποψήφιος εναντίον μου». Το σχόλιο αυτό έγινε στο πλαίσιο μιας μακροσκελούς απάντησης γύρω από την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα.

Ενώ συμπλήρωσε πως οι επόμενες εκλογές είναι μακριά και ότι αυτή την στιγμή επικεντρώνεται στο να διασφαλίσει πως οι Δημοκρατικοί θα τα πάνε καλά στις εκλογές για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο. Ωστόσο ο Μπάιντεν απέφυγε να εκφέρει το όνομα του Τραμπ, αντιθέτως αναφέρθηκε σε εκείνον λέγοντας : «αυτός ο κύριος που αναφέρατε».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter