Μπακογιάννη: Θα απαντήσω εγώ στον πρωθυπουργό για τα περί αποστασίας γιατί ο Κυριάκος ήταν αγέννητος!

Μπακογιάννη: Θα απαντήσω εγώ στον πρωθυπουργό για τα περί αποστασίας γιατί ο Κυριάκος ήταν αγέννητος!

Άδειασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα της Βουλής και σε ευθυγράμμιση με το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας» απάντησε στον πρωθυπουργό, υπερασπιζόμενη τα πεπραγμένα του πατέρα της κατά τα «Ιουλιανά».

Σε αντίθεση με τον αδερφό της και πρόεδρο της ΝΔ, η πρώην υπουργός απάντησε στους υπαινιγμούς του πρωθυπουργού αναφορικά με τα πεπραγμένα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κατά την αποστασία του 1965.

«Χθες ο κ. Τσίπρας, κουνώντας το δάκτυλο στον Κυρ. Μητσοτάκη, του είπε με την ¨κουτσογιώργεια λογική¨, ότι δεν δικαιούται να ομιλεί περί αποστασίας λόγω οικογενειακής κληρονομιάς» είπε και πρόσθεσε ότι αντιπαρέρχεται την φασιστική λογική της οικογενειακής ευθύνης.

«Για να απαντήσω εγώ στον πρωθυπουργό γιατί ο Κυριάκος ήταν αγέννητος εκείνη την εποχή και έχω μερίδιο της οικογενειακής ευθύνης» επισήμανε επικρίνοντας εμμέσως τη στάση του αδερφού της και υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα του πατέρα τους κατά τα Ιουλιανά. «Είμαι περήφανη για τους δημοκρατικούς αγώνες του πατέρα μου από την κατοχή μέχρι τη δικτατορία των συνταγματαρχών. Εύχομαι το ίδιο να μπορεί να πει ο κ. Τσίπρας για το δικό του πατέρα» ανέφερε αναπαράγοντας εμμέσως όσα βρίσκονται στο πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας».

«Ανωμαλία στη λειτουργία του Κοινοβουλίου»

Η κα Μπακογιάννη κατά την τοποθέτησή της έβγαλε και την γραμμή που θα αποτελέσει το κύριο επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από εδώ και πέρα, θέτοντας ζήτημα κοινοβουλευτικής ανωμαλίας στην περίπτωση που οι έξι βουλευτές -οι οποίοι αναμένεται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση – δεν ενταχθούν στην κυβερνητική πλειοψηφία ως μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προσέξτε το καλά, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές σήμερα που μιλάμε. Με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αυτή είναι η κοινοβουλευτική δύναμη θα αντανακλάται σε όλες τις Επιτροπές της Βουλής από εδώ και πέρα, πράγμα που περίτρανα αποδεικνύει την ανωμαλία που θα υπάρξει στο εξής στη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να αλλάξετε και καθιστά το αίτημά μας για εκλογές ακόμα πιο επιτακτικό» σημείωσε η κα Μπακογιάννη.

Τη γραμμή αναπαρήγαγε από το βήμα της Βουλής ο Μ. Βορίδης, ενώ αντίστοιχη διαρροή έκανε και η Πειραιώς.

Υπερασπίζεται τις εξωθεσμικές πρακτικές

Ερωτηθείσα από το documentonews.gr αναφορικά με τις απειλές που δέχονται βουλευτές οι οποίοι προτίθενται να υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών και το σάλο που προκλήθηκε από τα μηνύματα του γραμματέα της Β4 ΝΟΔΕ, η πρώην υπουργός υπερασπίστηκε την εν λόγω πρακτική εφόσον όμως δεν πραγματοποιούνται απειλητικά τηλεφωνήματα, τα οποία και καταδικάζει απερίφραστα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter