Μπακογιάννης ο αρχαιολόγος δήμαρχος

Μπακογιάννης ο αρχαιολόγος δήμαρχος

Πέρα από τους χορηγούς που αρπάζουν αρχαιότητες χωρίς να λογοδοτήσουν επειδή είναι… χορηγοί, τώρα και ο Μπακογιάννης φέρνει στο φως αρχαία και τα επιδεικνύει επειδή είναι… δήμαρχος.

«Βρέθηκε μόλις ενάμιση (sic) μέτρο κάτω από τη γη, κατά τις εργασίες αναβάθμισης υποδομών στην οδό Αιόλου, επί της Πλατείας Αγίας Ειρήνης. Μοναδική Αθήνα! Υπερηφάνεια και θαυμασμός». Μην είναι αρχαιολόγος; Μην είναι συντηρητής; Όχι, ο δήμαρχος Αθηναίων είναι (της γνωστής οικογενείας) που βρήκε την ευκαιρία να κομπάσει. Μοναδικό εύρημα πιθανόν να εννοεί λέγοντας: «μοναδική Αθήνα».

Ναι, η Αθήνα είναι μοναδική στο να δίνει την ευκαιρία στον δήμαρχο να το παίζει αρχαιολόγος. Ποιου αιώνα είναι, κ. δήμαρχε; Αφού δεν ξέρετε –και γι’ αυτό δεν το λέτε– γιατί δεν αφήνετε τους ειδικούς να αποφανθούν; Ειδοποιήσατε τους ειδικούς, τους αρχαιολόγους, ή επειδή βρέθηκε στο «τσιφλίκι» σας το ορίζετε και το κάνετε ό,τι θέλετε, όπως μια βόλτα από το διαδίκτυο; Είναι απορίας άξιο πώς βρέθηκε, αν βρέθηκε μαζί με άλλα, αν έχει κατοπτεύσει τον χώρο η αρχαιολογική υπηρεσία, αν το έχει φροντίσει, πλύνει κάποιος αρχαιολόγος που σκαμπάζει γιατί ο δήμαρχος δεν πρέπει να ξέρει.

Επειδή είμαστε καλόπιστοι, εκτιμούμε πως με την αναφορά ότι ήδη βρίσκεται στα χέρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων η μαρμάρινη κεφαλή θα βρίσκεται σε χέρια επιστημόνων. Οι αρχαιολόγοι όμως θα το εξετάσουν, θα το χρονολογήσουν, θα εκτιμήσουν πού ήταν, γιατί ήταν εκεί, πώς βρέθηκε εκεί κ.λπ. Ό,τι κάνει κάθε αρχαιολόγος δηλαδή.

Το ερώτημα είναι τι κάνει ο δήμαρχος; Το βγάζει φωτογραφία και το επιδεικνύει σαν το καινούργιο που αγόρασε και θέλει να κάνει μπαμ.

Ας πει κάποιος στον κ. Μπακογιάννη ότι ο δήμος στον οποίο ηγείται βρίθει ευρημάτων κι αν είναι να φωτογραφίζει κάθε τι που αποκαλύπτεται, να μας το πει να ετοιμάσουμε ένα φωτογραφικό άλμπουμ με τα ευρήματα του χρόνου. Θα τον βοηθήσει στην προεκλογική εκστρατεία του σε τέσσερα χρόνια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter