Μπακογιάννης: «Το 2026 ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γήπεδό του»

Μπακογιάννης: «Το 2026 ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γήπεδό του»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στον χώρο του Βοτανικού όπου αναμένεται να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, υποστηρίζοντας πως οι πράσινοι θα μπουν στο «σπίτι» τους το 2026. Στις δηλώσεις του ο Μπακογιάννης τόνισε πως είναι μία σημαντική μέρα για το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης, αφού ξεκινά επίσημα η δημοπράτηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του τριφυλλιού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Μπακογιάννης:

« Ήθελα η συνέντευξη Τύπου να λάβει χώρα εδώ για να δείτε όλη αυτή την εικόνα. Την άναρχη δόμηση που επικρατεί και την υπόλοιπη κατάσταση. Με όχημα το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού ο Ελαιώνας θα αλλάξει και θα γίνει μία σημαντική περιοχή για την Αθήνα, που θα επενδυθούν εκατομμύρια ευρώ. Η αρένα του Παναθηναϊκού δημοπρατήθηκε σήμερα οριστικά. Έχουμε εδώ και την σχετική απόφαση της οικονομικής μας επιτροπής. Δεν είναι πια όνειρο. Έχετε ακούσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ό,τι ξέρετε μπορείτε να το ξεχάσετε, γιατί πλέον μιλάνε τα έργα. Η Διπλή Ανάπλαση είναι γεγονός.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βαθιά κοινωνικό το οποίο πρόκειται να αλλάξει την Αθήνα. Το 2026 θα βρίσκεται εδώ ένα σύγχρονο γήπεδο που θα ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του Παναθηναϊκού. Η αρένα θα περιλαμβάνει 1.300 σουίτες, 300+ θέσεις πάρκινγκ και επτά καταστήματα. Το γήπεδο αυτό θα αντικατοπτρίζει την δυναμική της Αθήνας. Θα προσελκύει επισκέπτες όχι μόνο για να δουν τους αγώνες, αλλά και για να περιηγηθούν στο χώρο.

Ένα γήπεδο μ’ ένα παγκόσμιο αποκλειστικό προνόμιο. Βρίσκεται σ’ ένα ιστορικό τόπο και έχει θέα την Ακρόπολη. Ο προϋπολογισμός κατασκευής φτάνει τα 123 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ και η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη. Ο Δήμος Αθηναίων δημοπρατεί ταυτόχρονα με ανοιχτό διαγωνισμό και την μελέτη και την κατασκευή του γηπέδου. Σήμερα κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε. Εκκρεμεί η δημοπράτηση των υποδομών, αλλά και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη».

-Για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και τα υπόλοιπα έργα, ο Δήμαρχος είπε:

«Στόχος μας είναι να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα. Κάτι που καταφέρνουμε μέχρι στιγμής. Πρακτικά είναι δύο μεγάλα έργα. Το ένα είναι οι υποδομές (δρόμοι, πάρκα κλπ.) και το άλλο οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Η μελέτη των υποδομών ολοκληρώνεται και σύντομα θα προβούμε σε περισσότερες ανακοινώσεις. Μην ξεχνάμε πως έχουμε να τηρήσουμε και χρονικούς περιορισμούς από το Ταμείο Ανάκαμψης».

-Για την δημοπράτηση ανέφερε ότι «είναι απολύτως εφικτό να μπούμε στο νέο γήπεδο το 2026. Έχουμε μπροστά μας μία πορεία με μία σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα. Η δημοπράτηση είναι απολύτως «προστατευόμενη».

-Για το όνομα του γηπέδου, υποστήριξε ότι «ο Παναθηναϊκός έχει μία λαμπρή ιστορία κι έχουμε σπουδαίες δόξες. Η εμπορική χρήση και η ονοματοδοσία του γηπέδου περιλαμβάνονται σ’ αυτά που έχουμε ανακοινώσει. Το οποιοδήποτε όνομα θα είναι προϊόν διαβούλευσης με την ΠΑΕ, αλλά και με τους δημότες της πόλης. Μην ξεχνάμε πως θα μπορεί να παίζει και η εθνική μας ομάδα στο γήπεδο αυτό».

-Για το αν υπάρχει κάτι που τον φοβίζει πως μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στο έργο, είπε ότι «δεν με φοβίζει τίποτα. Όταν ξεκινήσαμε πριν χρόνια είχαμε μπροστά μας ένα βουνό από δυσκολίες, ένα βουνό από εμπόδια. Τα καταφέραμε και τα ξεπεράσαμε όλοι μαζί. Πλέον το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Υπάρχει μία σιγουριά, όχι όμως επανάπαυση».

-Για την περιβαλλοντική μελέτη και τις τροποποιήσεις που έγιναν, δήλωσε ότι «οι τροποποιήσεις στις οποίες αναφέρεστε είναι πολύ μικρές σε σχέση με το μέγεθος του έργου αν αναλογιστείτε τι πάμε να κάνουμε. Τηρούμε στο ακέραιο τις συμφωνίες και δεσμεύσεις για τις εμπορικές χρήσεις. Μας απασχολεί και η βιωσιμότητα του γηπέδου. Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως θα μπορεί να λειτουργεί και να συντηρείται για πολλά χρόνια. Σχετικά με το πάρκινγκ έχουμε και επίγειες και υπόγειες θέσεις. Τάφρος δεν προβλέπεται στην μελέτη. Είναι μία απόφαση που θα ληφθεί στο μέλλον».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter