Μπάλα non stop όλο τον χρόνο

Μπάλα non stop όλο τον χρόνο

Το παραδοσιακό πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων πρωταθλήματος και Κυπέλλου πήγε… περίπατο για διαφορετικούς λόγους. Η Σούπερ Λίγκα1 ξεκινούσε τέλη Αυγούστου και ολοκληρωνόταν στα μέσα Μαΐου, αλλά πλέον τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ειδικά αν η FIFA υλοποιήσει το πλάνο της για

διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, ενώ εδώ και λίγες ημέρες είναι έντονη η φημολογία πως και το Euro μπορεί να γίνεται ανά διετία. Γύρω από την μπάλα διακινούνται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και οι χαρτογιακάδες των ομοσπονδιών σχεδιάζουν η μια διοργάνωση να διαδέχεται την άλλη για να εισπράττουν χρήματα. Προς το παρόν όλα είναι πλάνα και τίποτε δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί αν δεν καταλαγιάσει η πανδημία.

Στο έλεος της Ομικρον

Ο έκτακτος λόγος που τροποποιήθηκε βίαια το καλεντάρι και χωρίς δυνατότητα άλλης επιλογής σχετίζεται με την πανδημία που τίναξε στον αέρα τον περσινό σχεδιασμό, ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα προκύψει στην τρέχουσα σεζόν, καθώς η μετάλλαξη Ομικρον έχει εκτοξεύσει στα ύψη τα κρούσματα και δεκάδες ποδοσφαιριστές μπήκαν σε καραντίνα. «Αν οι συνθήκες χειροτερεύσουν, τότε δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα αντιδράσουμε. Στην παρούσα φάση όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για διακοπή, δυστυχώς οι ημερομηνίες είναι περιορισμένες» υποστήριξε ο πρόεδρος της λίγκας Γιώργος Μποροβήλος, ωστόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει και στην ουσία η πανδημία θα καθορίσει πώς θα διεξαχθούν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Οι ημερομηνίες είναι «σφιχτές» και γι’ αυτό η διοργανώτρια αρχή δεν προχώρησε στην αναβολή ολόκληρης της εμβόλιμης 16ης αγωνιστικής, καθώς και της 17ης , απορρίπτοντας προχθές (7/1) σχετικό αίτημα 4 ΠΑΕ. Σύμφωνα με το καλεντάρι της λίγκας, η 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου. Οι αγώνες κατάταξης θα ξεκινήσουν μία εβδομάδα αργότερα και κορονοϊού… επιτρέποντος θα τελειώσουν στις 15 Μαΐου. Υπάρχουν και τα παιχνίδια Κυπέλλου. Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν 19 και 20 Ιανουαρίου και οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα. Οι πρώτοι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 8-10 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς 1-3 Μαρτίου, ενώ ο τελικός έχει οριστεί για το Σάββατο 21 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός έγκαιρα ζήτησε να μεταφερθεί νωρίτερα η ημερομηνία του τελικού κι αυτό για να μπορέσουν να πάρουν λίγες ημέρες άδεια παραπάνω οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι τον Ιούνιο έχουν αγώνες με τις εθνικές τους ομάδες.

Ανω κάτω

Την επόμενη περίοδο 2022-23 το καλεντάρι γίνεται άνω κάτω επειδή το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ θα διεξαχθεί από τις 21 Νοεμβρίου μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Λόγω της τέλεσης του Μουντιάλ η FIFA απαιτεί από τις διοργανώτριες αρχές να έχουν διακόψει όλα τα τουρνουά μέχρι την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ώστε τη Δευτέρα 14 του μήνα να αρχίσουν οι κλήσεις των διεθνών ποδοσφαιριστών. Γι’ αυτό, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που οι όμιλοι των διοργανώσεων της UEFA ολοκληρώνονταν στα μέσα Δεκεμβρίου, την επόμενη σεζόν θα τελειώσουν στις αρχές Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στις 2/11 το Champions League και τις 3/11 τα Europa League και Conference League. Για τους ομίλους οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων είναι οι ακόλουθες: 1η αγωνιστική: 6/7/8 Σεπτεμβρίου, 2η: 13/14/15 Σεπτεμβρίου, 3η: 4/5/6 Οκτωβρίου, 4η: 11/12/13 Οκτωβρίου, 5η: 25/26/27 Οκτωβρίου και 6η: 1/2/3 Νοεμβρίου 2022.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου θα επηρεάσουν όλα τα πρωταθλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Σούπερ Λίγκα 1 για πρώτη φορά στην ιστορία της θα ξεκινήσει στις αρχές και όχι στο τέλος Αυγούστου, οπότε αρκετά παιχνίδια θα γίνουν σε συνθήκες καύσωνα.

Ο προγραμματισμός των ελληνικών ομάδων αλλάζει τα τελευταία χρόνια, ειδικά γι’ αυτές που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το «ταξίδι» του πρωταθλητή της ΣΛ1 θα ξεκινήσει από τον 1ο προκριματικό του UEFA Champions League στις 5-6 Ιουλίου, με τη ρεβάνς να διεξάγεται μία εβδομάδα αργότερα (12-13). Οι κάτοχοι των άλλων τριών εισιτηρίων για την Ευρώπη (δεύτερος, τρίτος και κυπελλούχος ή τέταρτος) θα μπουν στη μάχη από τον δεύτερο προκριματικό του UEFA Europa Conference League, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 21 και 28 Ιουλίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η προετοιμασία τους θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Το 2022, εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα διεξαχθεί και το Nations League, το οποίο θα συνδεθεί με το Euro 2024. Η φάση των ομίλων της διοργάνωσης θα γίνει σε έξι αγωνιστικές, οι οποίες είναι χωρισμένες σε δύο περιόδους. Οι πρώτες τέσσερις θα διεξαχθούν στο πρώτο μισό του Ιουνίου και οι υπόλοιπες δύο στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter