«Μπαλάκι» σε δύο υπουργεία οι συμβασιούχοι στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία

«Μπαλάκι» σε δύο υπουργεία οι συμβασιούχοι στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία

Με διαφορετικά μέτρα και σταθμά για τις ίδιες κατηγορίες εργαζομένων εφαρμόζει αποφάσεις για το εργασιακό μέλλον συμβασιούχων στον ευαίσθητο τομέα της υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο documentonews.gr, από την Ε. Μ. εργαζόμενη συμβασιούχο τραπεζοκόμο στο Αιγινήτειο, με σύμβαση εργασίας ΑΣΕΠ-ΣΟΧ, ενώ από τον Σεπτέμβριο έχει βγει απόφαση να λάβουν παράταση έως 31/12/21 όλες οι συμβάσεις ΑΣΕΠ-ΣΟΧ στον τομέα της σίτισης στα νοσοκομεία, στο Αιγινήτειο κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει γίνει.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, το πρόβλημα έγκειται στο ότι η επίμαχη διάταξη δεν έχει συμπεριλάβει τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, με αποτέλεσμα, όπως τονίζει η εργαζόμενη, «να γινόμαστε μπαλάκι ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και Παιδείας» καθώς «το ένα ρίχνει την ευθύνη στο άλλο και κανένα από τα δύο δεν έχει απαντήσει επίσημα σε έγγραφο της διοικήσεως που τους έχει σταλεί από τις 2/12/20».

Οι συμβάσεις των εργαζομένων στη σίτιση λήγουν στις 27/01/21 και οι συμβασιούχοι θεωρούν ότι είναι κατάφορη αδικία σε βάρος τους. «Πρόκειται για τρεις γυναίκες που εργαστήκαμε και εργαζόμαστε στην πανδημία και δεν μπορούμε να λάβουμε μια σαφή απάντηση γιατί εξαιρούμεθα και δεν μας συμπεριλαμβάνουν».

Όπως καταλήγει μάλιστα η καταγγέλλουσα, έχει στείλει email και στους δύο υπουργούς και κανείς τους δεν έχει απαντήσει ακόμα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter