Μπάλες με ηχητικό σήμα θα διατεθούν σήμερα στα τυφλά παιδιά

Μπάλες με ηχητικό σήμα θα διατεθούν σήμερα στα τυφλά παιδιά

Ειδικά κατασκευασμένες μπάλες, θα διατεθούν σήμερα, για πρώτη φορά παγκοσμίως, ύστερα από συνεννόηση με τη Σχολή Τυφλών της Θεσσαλονίκης, στα παιδιά δημοτικού που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Mediterranean Cosmos στην Πυλαία.

Πρεσβευτής του καινοτόμου προγράμματος «Youthorama», που περιλαμβάνει δράσεις ανοιχτές για την ευρωπαϊκή νεολαία και της διεθνούς καμπάνιας «Όλοι κερδίζουν» και μοιράζει πρότυπες μπάλες ποδοσφαίρου σε τυφλά παιδιά είναι ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από το Πρόγραμμα Erasmus+ Sport, ενώ το υπόλοιπο 20% θα συγχρηματοδοτηθεί από διεθνή ιδρύματα και ιδιωτικούς φορείς. To Διεθνές Ίδρυμα Save the Dream ξεκίνησε μακροπρόθεσμη συνεργασία με το Youthorama στηρίζοντας τη συγκεκριμένη δράση, αλλά και παρόμοιες κοινές εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι το ποδόσφαιρο τυφλών είναι παραολυμπιακό ομαδικό άθλημα, ιδανικό για την ένταξη των ατόμων με ολική τύφλωση. Η κάθε ομάδα αποτελείται από τυφλούς ποδοσφαιριστές και βλέποντες τερματοφύλακες.

Εκτός από την Ελλάδα, στις συγκεκριμένες δράσεις συμμετέχουν η Ιταλία, η Ισπανία, η Κροατία, η Λετονία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter