Μπαλτάκος κατά Αυγενάκη για τη διαιτησία  

Μπαλτάκος κατά Αυγενάκη για τη διαιτησία  
μπαλτάκος

Φουλ επίθεση από τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, κατά του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή το θέμα της διαιτησίας. Ο Μπαλτάκος δεν άφησε αναπάντητη την κίνηση Αυγενάκη να φέρει σήμερα στη βουλή νόμο για την επαγγελματική διαιτησία στο ποδόσφαιρο και ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα αποφασίσει μόνο η ΕΠΟ, ενώ επισήμανε πως η Ομοσπονδία δεν πρόκειται να εφαρμόσει νόμους που δεν είναι σύννομοι με το Σύνταγμα.

Μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΕΠΟ, ο Τ. Μπαλτάκος δήλωσε: «Ευχαριστώ τους πάντες, όσους με υπέδειξαν, όσους συμμετείχαν στη διαδικασία. Διαβεβαιώνω από τη στιγμή αυτή ότι δεν υπάρχουν χαμένοι και κερδισμένοι. Θα γίνει μία προσπάθεια να αναβαθμιστεί ο ρόλος της ΕΠΟ, να αποκατασταθεί η κυριαρχία της στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να είναι εφάμιλλος των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών-μελών της UEFA. Αυτή θα είναι η στόχευση και η προσπάθεια μου σε αυτά δυο χρόνια.

Όσον αφορά τα κρίσιμα θέματα, να τονίσω τι σκοπεύω να κάνω. Θα εισηγηθούμε στην ΕΕ της ΕΠΟ:

– Το ένα θέμα είναι η διαιτησία, το δεύτερο η αθλητική δικαιοσύνη. Στο θέμα της διαιτησίας, όπως έχω πει και πριν την εκλογή μου, οι νόμοι που είναι αντισυνταγματικοί δεν θα εφαρμόζονται από την ΕΠΟ. Το Σύνταγμα είναι σαφές, υπάρχει σωματειακή αυτονομία. Η ΕΠΟ είναι σωματείο του αστικού κώδικα, ουδείς δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά της. Μην περιμένει κανείς η ΕΠΟ να εφαρμόσει νόμους που δεν είναι σύννομοι με το Σύνταγμα! Η ΕΠΟ έχει μέλη τις ΕΠΣ και είναι μέλος της UEFA.  Ό,τι είναι να γίνει στη διαιτησία, θα το κάνει η ΕΠΟ. Όποιος άλλος θέλει να περάσει οτιδήποτε, απλά δεν θα περάσει σε συμφωνία με τις FIFA – UEFA. Επαναλαμβάνω το θέμα της διαιτησίας είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ. Κανενός υπουργού! Τελεία και παύλα…

 -Αθλητική δικαιοσύνη: Δεν γίνεται να έχουμε αθλητική δικαιοσύνη και να μην παίζουν οι ομάδες επειδή δεν έχουμε αποφάσεις. Οι αποφάσεις πρέπει να βγαίνουν γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι στο καταστατικό θα περάσουν ορισμένες διατάξεις σχετικά με την αθλητική δικαιοσύνη: Όσες υποθέσεις έχουν αγωνιστικό περιεχόμενο, η δίκη θα ορίζεται σε δύο μέρες και η απόφαση θα ανακοινώνεται σε τρεις. Σύνολο πέντε. Δεν γίνεται να μην παίζουν οι ομάδες για εβδομάδες.

Όποιος δικαστής δεν τηρεί αυτή τη διάταξη, όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό, θα παύεται. Το καταστατικό είναι σαφές. Η Γενική Συνέλευση είναι σαφής, ορίζει και παύει τα μέλη της ΕΠΟ. Οποιος δεν μπορεί, να παραιτηθεί. Αν δεν το κάνει, θα τον παύσει η ΕΠΟ! Είναι η δεύτερη φορά που ταλαιπωρούνται οι ομάδες επειδή δεν βγαίνουν αποφάσεις…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter