Μπαλωμενάκης: Εκνευριστικά γελοία η τοποθέτηση Άδωνη περί λογιστικού λάθους για τη «μαύρη τρύπα» στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Μπαλωμενάκης: Εκνευριστικά γελοία η τοποθέτηση Άδωνη περί λογιστικού λάθους για τη «μαύρη τρύπα» στο ΚΕΕΛΠΝΟ

«Εκνευριστικά γελοία», χαρακτήρισε, ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία Αντώνης Μπαλωμενάκης, την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη περί «λογιστικής διαφοράς» της «μαύρης τρύπας» των 89 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Μπαλωμενάκης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», είπε ότι μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τον έλεγχο τριών ορκωτών λογιστών που αποκάλυψε «μαύρη τρύπα» 89 εκατ. ευρώ, οι εργασίες της εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία «είναι στο τέλος τους … με το που θα ανοίξει ξανά η Βουλή θα οριστεί η διαδικασία σύνταξης του πορίσματος».

Διαβάστε επίσης: Πολάκης: Πού πήγαν τα 90 εκατομμύρια του ΚΕΕΛΠΝO, κ. υπουργοί Υγείας της περιόδου 2007-2014;

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά τις αποκαλύψεις, ο ίδιος σημείωσε ότι «το μαύρο γίνεται άσπρο και το άσπρο μαύρο, επιφανές στέλεχος της ΝΔ (σ.σ. ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης) το παρουσίασε ως “λογιστικό λάθος”, αδιαφορώντας εάν πρόκειται περί γελοιότητας. Έσπευσε χωρίς λόγο να πει ότι είναι “λογιστικό υπόλοιπο”, λες και τα λογιστικά υπόλοιπα είναι δεκάδων ή εκατοντάδων εκατ. ευρώ».

Διαβάστε επίσης: Μαξίμου για τη «μαύρη τρύπα» των 90 εκατ. στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Κάποιοι έχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες

«Υπάρχει μία εγγραφή κάποιων εκατομμυρίων, κάθε χρόνο, ως “ταμειακά διαθέσιμα”. Όταν πήγαν οι ορκωτοί να ψάξουν τα πραγματικά διαθέσιμα, τα βρήκαν να λείπουν … πήγαν σε όλες τις τράπεζες, στην πραγματικότητα δεν υπήρχε τίποτα», είπε ο κ. Μπαλωμενάκης.

Διαβάστε επίσης: Λάβρος Πολάκης κατά Άδωνη: Στον Εισαγγελέα μαζί με τη συμμορία σου – Έρχονται κι άλλα πορίσματα

«Θεώρησα εκνευριστικά γελοία αυτή την τοποθέτηση. Τι πάει να πει “λογιστικό υπόλοιπο”; Έχει ένα νόημα εάν μεταφέρεται σταθερά από έτος σε έτος και είναι μία σταθερά, μία παραδοχή ότι “αυτό δεν υπάρχει”. Κάθε οργανισμός και εταιρεία πρέπει να έχει μία ειλικρίνεια στα βιβλία της, ότι γράφεται πρέπει να είναι και πραγματικά διαθέσιμο, σε χρήμα δηλαδή. Είναι περισσότερο αναγκαίο για κρατικά χρήματα».

«Υπάρχει δυσκολία και οι ορκωτοί την εντόπισαν, η έλλειψη στοιχείων και παραστατικών, για να πουν κατηγορηματικά κάτι. Αλλά το “δεν δείχνω στοιχεία” σημαίνει “τι κάνει νιάου-νιάου” στα κεραμίδια. Γιατί δεν έχεις στοιχεία κύριε;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter