Μπαλωμενάκης για #Novartis_Gate: Στοιχεία υπάρχουν αλλιώς δεν θα είχε κληθεί για εξηγήσεις ο κ. Λοβέρδος (Video)

Μπαλωμενάκης για #Novartis_Gate: Στοιχεία υπάρχουν αλλιώς δεν θα είχε κληθεί για εξηγήσεις ο κ. Λοβέρδος (Video)

Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία σημείωσε ότι στην επανακοστολόγηση των φαρμάκων το 2012, «παρεισέφρησαν νέα φάρμακα, παρουσιάστηκαν ως παλιά και ορισμένα δεν τιμολογήθηκαν όπως έπρεπε»

«Τα γεγονότα από στενή νομική σκοπιά συνηγορούν ότι ήταν ορθή η απόφαση της δικαστικής κλήσης του Α.Λοβέρδου για εξηγήσεις», δηλώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, Αντώνης Μπαλωμενάκης, προσθέτοντας ότι «η επιθετικότητα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ δείχνει πανικό και αμετροέπεια» με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για «ψεύτικη βεβαιότητα» της αντιπολίτευσης για τα περί φιάσκου της εν λόγω υπόθεσης και πρόσθεσε ότι «αν δεν υπήρχαν στοιχεία δε θα υπήρχε κλήση του Α.Λοβέρδου. Υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «αναδεικνύεται η ορθότητα της απόφαση της προανακριτικής επιτροπής να επιστρέψει ην υπόθεση στη Δικαιοσύνη καθώς η επιτροπή δεν μπορεί να μπει στην ουσία της υπόθεσης».

«Με την κίνηση αυτή αποφεύχθηκε η παραγραφή της υπόθεσης», σημείωσε ο ίδιος και τόνισε ότι «πρόκειται περί μεγάλου σκανδάλου το οποίο ανεδείχθη λόγω ισχυρής πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης».

“Υπάρχουν ζαβολιές στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης”

Αναφορικά με το επιχείρημα της αντιπολίτευσης για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία σημείωσε ότι στην επανακοστολόγηση των φαρμάκων το 2012, «παρεισέφρησαν νέα φάρμακα, παρουσιάστηκαν ως παλιά και ορισμένα δεν τιμολογήθηκαν όπως έπρεπε».

«Μέσα στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία πράγματι έγινε, έχουν εντοπιστεί “ζαβολιές” για τις οποίες υπάρχουν μαρτυρίες οι οποίες λένε ότι αυτές έγιναν με ανταλλάγματα» πρόσθεσε ο ίδιος σημειώνοντας ότι όλοι οι μάρτυρες βεβαίωσαν ότι την τελική απόφαση έπαιρνε ο υπουργός».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «ο μηχανισμός που παραβιάστηκε εντοπίζεται με ακρίβεια στο πόρισμα της Επιτροπής».

Όσον αφορά στα περί μη εύρεσης χρημάτων σε κάποιο λογαριασμό, ο κ. Μπαλωμενάκης σημείωσε ότι είναι ισοδύναμο στοιχείο και ο συνδυασμός καταθέσεων ή σημειωμάτων. «Ο εντοπισμός χρημάτων σε λογαριασμό είναι μόνο ένα από τα σοιτχεία που συνεκτιμώνται» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πηγή: avgi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter