Μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία – Χειροπέδες σε 43 υπόπτους για το Ισλαμικό Κράτος

Μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία – Χειροπέδες σε 43 υπόπτους για το Ισλαμικό Κράτος

Σε κατάσταση συναγερμού η Τουρκία, με τις αρχές να συλλαμβάνουν 43 ανθρώπους, ως υπόπτους για συμμετοχή σε επιθέσεις κατά των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της χώρας.

Οι αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν τους υπόπτους στην Κωνσταντινούπολη αλλά και την επαρχία της Προύσας, έχοντας επιτύχει σε τρεις επιχειρήσεις, όπως ανέφερε το πρακτορείο Anadolu. Η γειτονική χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από νωρίς, καθώς σήμερα, Τρίτη, λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της χώρας. 

Τρεις ύποπτοι για τρομοκρατική ενέργεια

Οι τουρκικές αρχές θεωρούν ότι οι τρεις από τους υπόπτους σχεδίαζαν μια επίθεση με στόχο της εκδηλώσεις για την Ημέρα της Δημοκρατίας στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα, το πρακτορείο αναφέρει ότι μονάδες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών διαπίστωσαν ότι οι ύποπτοι βρίσκονταν σε επαφή με ανθρώπους, οι οποίοι θα τους παρείχαν υλικοτεχνική υποδομή για την επίθεση.

Συν τοις άλλοις, άλλα 26 άτομα, φερόμενα ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν στην Προύσα. Οι 12 εξ αυτών ήταν συριακής υπηκοότητας και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την απέλασή τους. Οι υπόλοιποι 14 ύποπτοι κρατούνται από τις αστυνομικές αρχές, προστίθεται.

Αργότερα, η τουρκική αστυνομία γνωστοποίησε ότι επιπλέον 14 ύποπτοι τζιχαντιστές, οι τρεις εκ των οποίων τουρκικής υπηκοότητας, τέθηκαν υπό κράτηση στην Κωνσταντινούπολη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter