Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο – Νέο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο – Νέο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά, καθώς εκτός από τις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη.

Ειδικότερα, την Τρίτη καταγράφηκαν 80 παραβιάσεις, με 37 από αυτές να γίνονται από μαχητικά F-16, ενώ 43 από μη επανδρωμένα UAV.

Παράλληλα, έγιναν τρεις εμπλοκές, ενώ μία από τις παραπάνω παραβιάσεις ήταν υπερπτήση που έγινε περίπου στις 3 το μεσημέρι πάνω από τους Ανθρωποφάγους, (του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων) στα 19.000 πόδια.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φ. Ντονμέζ προανήγγειλε ότι το νέο γεωτρύπανο που έχει αγοράσει η Τουρκία (το 4ο στη σειρά), θα βγει στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου, «εντός της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για το πλωτό γεωτρύπανο Abdulhamid Han, 7ης γενιάς, που θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι, εκκινώντας από τη Μερσίνα.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο σε ποια περιοχή θα πλεύσει για έρευνες, με τις σχετικές αποκαλύψεις να αναμένονται από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στις 9 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» καλοκαίρι από τη τουρκική αεροπορία στο Αιγαίο με 75 παραβιάσεις και 5 εμπλοκές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter