Μπαρνιέ: Πρόκειται για ευρωπαϊκό πένθος, δεν είναι φυσικές όλες οι καταστροφές

Μπαρνιέ: Πρόκειται για ευρωπαϊκό πένθος, δεν είναι φυσικές όλες οι καταστροφές

«Βρίσκομαι στην Ελλάδα εν μέσω εθνικού πένθους που είναι και ευρωπαϊκό πένθος» είπε ο Μισέλ Μπαρνιέ στην κοινή συνεδρίαση Επιτροπών της Βουλής με θέμα τις θεσμικές εξελίξεις για την έξοδο του Ην. Βασιλείου από την ΕΕ, σημειώνοντας πως πολλές από τις καταστροφές στην Ευρώπη δεν έχουν φυσικά αίτια.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Κομισιόν για το Brexit, δήλωσε συνταραγμένος από τις εικόνες στο Μάτι, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ αλλά και όλης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Μπαρνιέ αναφέρθηκε στον φονικό σεισμό του 1999 όπως επίσης και στις πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόννησο, ενώ υποστήριξε πως οι αυξανόμενες καταστροφές σε χώρες της ΕΕ έχουν ανθρωπογενή αίτια. «Αυτές οι καταστροφές που πλήττουν και ολοένα και πιο σοβαρά και άλλες χώρες της ΕΕ δεν είναι όλες φυσικές καταστροφές» είπε χαρακτηριστικά.

Με βάση την έκταση της τραγωδίας και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, επισήμανε ότι υπάρχουν συνθήκες που δεν μπορεί μια χώρα να αντιμετωπίσει και γι΄αυτό πρέπει όλες οι χώρες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν πόρους για την αγορά μέσων, όπως καναντέρ και πλοίων που θα είναι από κοινού η χρήση τους σε περίπτωση ανάγκης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter