Μπάσκετ: Άδοξη ήττα και γαλάζιο φεστιβάλ για την Εθνική

Μπάσκετ: Άδοξη ήττα και γαλάζιο φεστιβάλ για την Εθνική

Ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάννη Αθηναίου επισκίασε τη σπουδαία εμφάνιση της ελλιπέστατης Εθνικής μπάσκετ επί της πανίσχυρης Σερβίας και την πανηγυρική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι που γέμισαν το ΟΑΚΑ. Ο κόσμος αποθέωσε τους Έλληνες διεθνείς στο φινάλε του 29ου τουρνουά “Ακρόπολις”, παρά την άδοξη ήττα στην παράταση (80-85).

Ο Aθηναίου, που είχε σοβαρές πιθανότητες για μια θέση στη 12άδα του Μουντομπάσκετ μετά και τον τραυματισμό του Κώστα Σλούκα, παραπάτησε και αποχώρησε υποβασταζόμενους από τους συμπαίκτες του, μέε το πρόσωπο να συσπάται από λυγμούς. Η κλινική εξέταση έδειξε ότι ο παίκτης του Παναθηναϊκού υπέστη ρήξη χιαστών συνδέσμων στο γόνατο. Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν ο πρώτος που έσπευσε να του συμπαρασταθεί.

Η Εθνική αγωνίστηκε χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος νιώθει ενοχλήσεις στη μέση, ενώ προληπτικά έμεινε εκτός και ο Κώστας Παπανικολάου, μετά τον επιπόλαιο τραυματισμό του στον αγώνα της Παρασκευής με την Ιταλία. Και η Σερβία, όμως, αγωνίστηκε χωρίς τον All-Star στο ΝΒΑ σέντερ Νίκολα Γιόκιτς.

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 38-31 στο ημίχρονο και 48-38 λίγο αργότερα, αλλά οι Σέρβοι προσπέρασαν στο 37ο λεπτό (63-64) και έφτασαν στο +8 με τρίποντα των Μπογκντάνοβιτς (28 π.), Μπιέλιτσα (18 π.). Ωστόσο η Εθνική μας ισοφάρισε 12” πριν το τέλος με το 5ο τρίποντο του Θανάση Αντετοκούνμπο! Ο Λαρεντζάκης σταμάτρησε τον Μπογκντάνοβιτς στην τελευταία φάση και το ματς πήγε στην παράταση (72-72). Εκεί η αποδεκατισμένη Εθνική μας ξέμεινε από δυνάμεις και λύσεις και έχασε το ματς στις λεπτομέρειες.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 20 πόντους με 2 τρίποντα και κέρδισε τα περισσότερα χειροκροτήματα, ενώ ο Θανάσης πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 17 πόντους και 5/9 τρίποντα. Επαιξαν επίσης οι Λαρεντζάκης 5(1), Μπουρούσης 10(2), Κόνιαρης 2, Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 4, Βασιλόπουλος 3(1), Καλάθης 15(2). Ο Μιλουτίνοβ πέτυχε 14 πόντους για τη Σερβία.

Ο Κώστας Σλούκας συνεχίζει εντατική θεραπεία στη χτυπημένη του γάμπα και ελπίζει να λάβει το πράσινο φως μετά τη μαγνητική τομογραφία της ερχόμενης Τρίτης.

Το αποψινό φιλικό έγινε σε κατάμεστο από 18.000 κόσμο ΟΑΚΑ, αφού τα τελευταία εισιτήρια πουλήθηκαν το μεσημεράκι της Κυριακής. Οι εκδηλώσεις λατρείας ειδικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έφτασαν σε επίπεδα παροξυσμού το τελευταίο τριήμερο.

Πριν το τζαμπολ, η Ομοσπονδία μπάσκετ βράβευσε τους διεθνείς που φόρεσαν τη φανέλα της Εθνικής στα “παράθυρα” των προκριματικών, αλλά δεν χώρεσαν στο προσκλητήριο για τη 18άδα του Μουντομπάσκετ.

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, η Τουρκία νίκησε την Ιταλία με 72-70 (Οσμάν 20 – Τζεντίλε 26) και κατέλαβε την τρίτη θέση του τουρνουά.

Η αποστολή της ελληνικής ομάδας αναχωρεί την Τετάρτη για την Σαγκάη με 12 παίκτες. Τα τελευταία φιλικά θα διεξαχθούν επί κινεζικού εδάφους στις 26/8 (με αντίπαλο την Ιορδανία), στις 28/8 (με την Κίνα) και στις 30/8 (με μία από τις Τουρκία, Σενεγάλη). Ο πρώτος αγώνας της για το Μουντομπάσκετ έχει προγραμματιστεί για τις 1 Σεπτεμβρίου, απέναντι στο Μαυροβούνιο στην πόλη Ναντζίνγκ (15.00). 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter