Μπάσκετ: Αγγίζει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ: Αγγίζει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός

Ένα βήμα από το 37ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και τρίτο συνεχόμενο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, μετά την σημερινή, δεύτερη νίκη του επί του ανήμπορου να τον απειλήσει σοβαρά Προμηθέα. Το πειστικό 80-92 της Πάτρας έφερε τη σειρά των τελικών στο 2-0 υπέρ του “τριφυλλιού”.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα στο τρίτο ματς, το οποίο θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής (21.00) στο ΟΑΚΑ. Τα εισιτήρια ήδη εξαντλήθηκαν, αφού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όρισε γενική είσοδο μόλις 1 ευρώ, ως αντίδραση για την απογοητευτική προσέλευση στον πρώτο τελικό.

Ο σημερινός αγώνας ήταν αμφίρροπος στην πρώτη περίοδο, αλλά ο Παναθηναϊκός έγινε αφεντικό με ένα σερί 0-16 μετά το 23–23. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 39-49 και η διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 6 πόντους, 55–61 στο 28` , 70-76 στο 34`.

Ο Νικ Καλάθης ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, με 17 πόντους, 14 ασίστ και πέντε ριμπάουντ. Ο Τόμας πέτυχε 16 πόντους, ο Παπαπέτρου 12, ο Γκιστ 10 και ο Παπαγιάννης 8. Ο Μπράουν πέτυχε 21 πόντους για τον Προμηθέα, ενώ ο Έλις πρόσθεσε 13 και ο Λίποβιι 11.

Το ματς έγινε σε γιορτινό κλίμα στην Πάτρα, αφού ήταν ο πρώτος τελικός στην ιστορία του Προμηθέα. Οι ντόπιοι φίλαθλοι φόρεσαν ομοιόμορφα πορτοκαλί μπλουζάκια, ενώ πολλοί είχαν και μάσκες με το πρόσωπο του προπονητή Μάκη Γιατρά, μετά από πρωτοβουλία παικτών της ομάδας! Υπήρχαν όμως στις κατάμεστες από 4500 κόσμο εξέδρες και αρκετοί εκδηλωτικοί οπαδοί του φιλοξενούμενου Παναθηναϊκού. “Η ατμόσφαιρα ήταν ένα μάθημα προς όλους”, σχολίασε ο Ιωάννης Παπαπέτρου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter