Μπάσκετ: Αγόρια για φίλημα, πρώτοι στην Ευρώπη!

Μπάσκετ: Αγόρια για φίλημα, πρώτοι στην Ευρώπη!

Το 10ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Εθνικών ομάδων μπάσκετ κατέκτησε η ασυγκράτητη Εθνική Νέων στο φινάλε του Ευρωμπάσκετ U20, το οποίο ολοκληρώθηκε στο Ηράκλειο. 

Η ομάδα του Ισραήλ ξεκίνησε καλά, αλλά παραδόθηκε μετά το πρώτο δεκάλεπτο στους μεγάλους μικρούς του ελληνικού μπάσκετ: 65-56, από το 26-23 του ημιχρόνου και το 9-16 της α’ περιόδου. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πανηγύρισε με δάκρυα χαράς και συγκίνησης και αποθεώθηκε από το κοινό που κατέκλυσε το κλειστό του Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια. 

Οι 8 από τους 12 παίκτες της στελέχωσαν την Εθνική Εφήβων U18 που κατέκτησε το χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο το 2015 στον Βόλο, αλλά αυτή τη φορά έλειπε ο βασικός σέντερ Παπαγιάννης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος τραυματίστηκε σε ένα από τα τελευταία φιλικά. Η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε το τουρνουά αήττητοι και κέρδισε τα δύο ματς των μεταλλίων χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. 

Οι κορυφαίοι παίκτες της στον τελικο με το Ισράήλ ήταν οι «συνήθεις ύποπτοι» Κόνιαρης (15 π.) και Χαραλαμπόπουλος (10 π.), οι οποίοι μάλιστα ψηφίστηκαν στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης. με ΜVP τον ΒασίληΧαραλαμπόπουλο. Εξαιρετική απόδοση είχαν και οι Λούντζης (12 π.), Χρηστίδης (9 π.), Δίπλαρος (8 π.), ενώ έπαιξαν και οι Φλιώνης 2, Μουράτος 3, Καρράς 6, Αγραβάνης, Σκουλίδας, Μουράτος 3, Μιλεντίγιεβιτς. 

O Zoύσμαν πέτυχε 27 πόντους για το Ισραήλ, το οποίο δεν έχει κατακτήσει ποτέ χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των εθνικών ομάδων της χώρας, στο μπάσκετ. 

Συγχαρητήρια από τον Αλέξη Τσίπρα

Θερμά συγχαρητήρια στους Νέους της Εθνικής ομάδας μπάσκετ έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απόψε, με αναρτήσεις του στο Twitter, χαρακτηρίζοντας την ομάδα “ακόμα μια χρυσή γενιά του ελληνικού μπάσκετ”.

“Θερμά συγχαρητήρια στους Νέους της Εθνικής ομάδας μπάσκετ για την πρόκριση. Καλή επιτυχία στον τελικό!”, είπε ο πρωθυπουργός, σε προηγούμενη ανάρτηση, προσθέτοντας αργότερα, “Ακόμα μια χρυσή γενιά του ελληνικού μπάσκετ, μας κάνει υπερήφανους.”

Βασιλειάδης: Το μέλλον της χώρας δίνει απαντήσεις

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ, προέβη στην εξής δήλωση: 

«Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στην κορυφή της Ευρώπης χάρη στα παιδιά της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των Νέων Ανδρών. Το μέλλον της χώρας δίνει τις δικές του απαντήσεις βροντοφωνάζοντας πως η Ελλάδα μπορεί να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις για να προχωρήσει μπροστά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους προπονητές τους, την ομοσπονδία και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην τεράστια αυτή επιτυχία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter