Μπάσκετ: Αγχωτικό 1-0 για τον Παναθηναϊκό

Μπάσκετ: Αγχωτικό 1-0 για τον Παναθηναϊκό

Το 1-0 επί του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ δεν ήταν τόσο εύκολη υπόθεση, όσο το 1-0 του Ολυμπιακού επί του Άρη, αλλά αρχειοθετήθηκε τελικά χωρίς πολύ άγχος: 80-70.

Η ισχνή παρουσία των φιλάθλων (περίπου 3.000 θεατές) ήταν σαφές δείγμα λαϊκής δυσαρέσκειας μετά από το ευρωπαϊκό στραπάτσο. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, προτίμησε να μη πάει στο ΟΑΚΑ.

Στην πρώτη του παρουσία μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε και τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης, άπραγος για τις προηγούμενες 16 μέρες, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε άκεφος και κάπως «σκουριασμένος», με εξαίρεση δύο από τους παίκτες που μπήκαν στο περίφημο πούλμαν.

Ο Νικ Καλάθης έκανε την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων μηνών με 23 πόντους, 9/15 σουτ και 5 ασίστ, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης κυριάρχησε στις ρακέτες με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 1/15 τρίποντα στον αγώνα.

Από τους τέσσερις «αντάρτες» της Πόλης, εκτός αγώνα έμεινε μόνο ο Γκέιμπριελ, αφού οι Σίνγκλετον (14π.), Τζέιμς (12π.), Φώτσης έπαιξαν κανονικά. Η τύποις φιλοξενούμενη ΑΕΚ είχε ένα εξαιρετικό β’ δεκάλεπτο και προηγήθηκε με 43-39 στο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει μετά το 72-66, αφού οι Μαυροειδής (18π.), Σάκοτα (14π.), Ντίξον (15π.) έμειναν αβοήθητοι.

Η ημιτελική σειρά μεταξύ των δύο «ομόσταυλων» συνεχίζεται την Κυριακή, με κίτρινο πια φόντο στο ΟΑΚΑ, ενώ ο δεύτερος αγώνας του Ολυμπιακού με τον Άρη θα διεξαχθεί το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Τα πλέι-οφ της Α1 θα διακοπούν για ένα δεκαήμερο λόγω του φάιναλ-φορ της Euroleague.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter