Μπάσκετ: Ανακοίνωσε τη μεταγραφή Τζάκσον ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ: Ανακοίνωσε τη μεταγραφή Τζάκσον ο Παναθηναϊκός

Ο Αμερικανός Πιέρ Τζάκσον είναι ο αντικαταστάτης του Νικ Καλάθη στη θέση «1», με τον Παναθηναϊκό να ανακοινώνει την απόκτηση του 29χρονου γκαρντ το μεσημέρι της Κυριακής.

Με τον Πιέρ Τζάκσον συμπληρώνονται τα κομμάτια του «παζλ» στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Ο Τζάκσον (29/8/1991) ξεκινήσε την καριέρα του στο Λύκειο Desert Pines, ενώ ενώ έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο SouthernIdaho και στο Baylor.

Το 2013 επελέγη στην 42η θέση του NBA draft από τους Philadelphia 76ers και έγινε ανταλλαγή στους NewOrleansPelicans.

Ακολούθησε η απόφαση να περάσει τον Ατλαντικό και να παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη, με σταθμούς τη Βιλερμπάν, τη Φενέρμπαχτσε, την Τσεντεβίτα και ενδιάμεσους σταθμούς τη D – League στις ΗΠΑ.

Τον Δεκέμβριο 2016 υπέγραψε στους Dallas Mavericks με τους οποίους αγωνίστηκε σε 8 ματς στο ΝΒΑ, έχοντας 4.4 πόντους και 2.4 ασίστ κατά μέσο όρο. Στο υπόλοιπο της σεζόν έπαιξε στους Texas Legends μετρώντας 22.5 πόντους και 7.7 ασίστ ανά αγώνα.

Τον Ιούλιο του 2017 πήρε μεταγραφή στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ έναν χρόνο αργότερα, το 2018 πήρε την απόφαση να «μετακομίσει» στην Κίνα και τους Beijing Fly Dragons.

Το περασμένο καλοκαίρι συμφώνησε με τους Shenzhen Leopards έχοντας 23 πόντους με 42.1% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα, ενώ τον Ιανουάριο του 2020 επέστρεψε στις ΗΠΑ για λογαριασμό των South Bay Lakers, τη θυγατρική των Lakers.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter