Μπάσκετ: Αναταραχή με Σλούκα στην Τουρκία (video)

Μπάσκετ: Αναταραχή με Σλούκα στην Τουρκία (video)

Θέμα «περί όνου σκιάς» δημιουργήθηκε στον Τουρκία με τον Κώστα Σλούκα, όταν ο Έλληνας μπασκετμπολίστας απέφυγε να κρατήσει στα χέρια του πανό εθνικοπατριωτικού περιεχομένου.

«Θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό», έγραφε το πανό, με το οποίο η ομάδα του τίμησε την 81η επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ. Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε εμφανίστηκαν στο γήπεδο κρατώντας το, αλλά ο Σλούκας δεν το άγγιξε καθόλου. «Δεν ανέχομαι να με θεωρούν ασεβή», ξεσπάθωσε ο ίδιος αργότερα. «Έχω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα που με φιλοξενεί».

Η ενέργεια του Σλούκα ξεσήκωσε ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο στην Τουρκία (συνήθως επικριτικά), όσο και στην Ελλάδα (ως επί το πλείστον επαινετικά).

Ακόμα και κάποιοι επώνυμου του τουρκικού μπάσκετ, όπως ο διεθνής μπασκετμπολίστας Σεμίχ Ερντέν, έσπευσαν να κατακρίνουν τον Σλούκα. «Αν θέλεις να τρως ψωμί στην Τουρκία, οφείλεις να σέβεσαι τον ιδρυτή της, τον οποίο σέβονται σε όλο τον κόσμο», έγραψε στο Twitter ο Ερντέν.

Ο ίδιος ο Σλούκας, που γενικά λατρεύεται από τους οπαδούς της Φενέρ και δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα για εθνικιστικά σχόλια, θέλησε να δικαιολογηθεί με τα παρακάτω δήλωση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της ομάδας:

«Έχω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Είμαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι’ αυτή την ομάδα.

Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια και παλεύω γι’ αυτές. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ’ αυτή τη χώρα και τη γνωρίζω. Πάντα το σέβομαι αυτό. Ναι, είμαι Έλληνας, αλλά βρίσκομαι είμαι εδώ κάθε μέρα και παλεύω για τη Φενέρ, που εκπροσωπεί την Τουρκία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter