Μπάσκετ: Ανησυχία για Μπιρτς στον Ολυμπιακό

Μπάσκετ: Ανησυχία για Μπιρτς στον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός φόρεσαν τα καλά τους στην προτελευταία πρόβα εν όψει των ευρωπαϊκών πλέι-οφ και πέρασαν χωρίς ιδρώτα από δύσκολες έδρες: 101-74 οι «πράσινοι» στο Ρέθυμνο, 72-53 οι «κόκκινοι» τον Προμηθέα στην Πάτρα.

Ο βασανισμένος από τραυματισμούς Ολυμπιακός ανησύχησε όταν είδε τον αναντικατάστατο Κεμ Μπιρτς να αποχωρεί υποβασταζόμενος μετά από στραβοπάτημα 9 μέρες πριν το πρώτο ραντεβού με την Εφές, αλλά ελπίζεται ότι το διάστρεμμα του Καναδού θα αποδειχθεί επιπόλαιο. Στους πρώτους 3-4 αγώνες με την Εφές είναι απίθανη η συμμετοχή του Ματ Λοτζέσκι.

Επέστρεψε πάντως ο Γκριν, ο οποίος πέτυχε 8 πόντους σε 19 λεπτά για τον Ολυμπιακό. Οι Μιλουτίνοβ (5π) και Γιανγκ (7π) κάλυψαν το κενό του Μπιρτς, ενώ οι Παπανικολάου (14π) και Σπανούλης (10π).

«Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση», σχολίασε ο Τσάβι Πασκουάλ μετά την 100άρα του Παναθηναϊκού στην Κρήτη. Οι Τζέιμς, Μπουρούσης πέτυχαν από 19 πόντους, ο Φελντίν 14, ο Γκέιμπριελ 11 και ο Καλάθης 10. Οι (μάξιμουμ πέντε) αγώνες με τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς αρχίζουν την επόμενη Τρίτη στο ΟΑΚΑ.

Οι δύο «αιώνιοι» ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις για την κανονική περίοδο της Α1 τη Μεγάλη Πέμπτη, με εντός έδρας αναμετρήσεις: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός-Κύμη. Εάν δεν προκύψει έκπληξη στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός θα τερματίσει πρώτος και θα έχει πλεονέκτημα έδρας στα ελληνικά πλέι-οφ, αφού υπερτερεί του Παναθηναϊκού στην ισοβαθμία 24-1 σήμερα). Την οκτάδα των εγχώριων προημιτελικών συμπληρώνουν η ΑΕΚ (19-6), ο ΠΑΟΚ (14-11), ο Άρης (14-11), ο Κολοσσός (12-13) και δύο από τους Λαύριο (11-14), Τρίκαλα (10-15), Προμηθέα (10-15). 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter