Μπάσκετ : Ανώδυνη ήττα για την ανανεωμένη Εθνική

Μπάσκετ : Ανώδυνη ήττα για την ανανεωμένη Εθνική

Βαριά, αλλά χωρίς βαθμολογικό αντίκρισμα ήττα γνώρισε η νεανική Εθνική μπάσκετ από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο προτελευταίο προκριματικό παιχνίδι της για το επόμενο Ευρωμπάσκετ: 69-84, ημίχρονο 37-49.

Το ματς έγινε σε συνθήκες «φούσκας» στη Ρίγα της Λεττονίας. Η πρόκριση της ελληνικής ομάδας στα τελικά της διοργάνωσης είναι εξασφαλισμένη.

Η διαφορά έφτασε και στους 24 πόντους στα μέσα της γ’ περιόδου, πριν η αντεπίθεση της ελληνικής ομάδας κλείσει την «ψαλίδα» στο 51-64. Οι νεαροί Καράμπελας, Μωραϊτης πρωταγωνίστησαν στην προσπάθεια της ανατροπής, ενώ οι έμπειροι Καββαδάς (16 π.), Κατσίβελης (12 π.), Σαλούστρος (10 π.), Χρυσικόπουλος (10 π.), Μαργαρίτης (7 π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερς.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή, όταν το σκορ ήταν 40-63. Στα τελευταία 15 λεπτά, το κοουτσάρισμα ανέλαβε ο Γιάννης Ελευθεριάδης.

Οι Κουζέλογλου (3 π.), Καράμπελας (2 π.), Μωραϊτης (4 π.), Τολιόπουλος, Χουγκάζ (3 π.), Τσαλμπούρης (2 π.) έκαναν ντεμπούτο στην Ανδρών, ενώ για τον Μουράτο, που ξεκίνησε βασικός και έπαιξε 22 λεπτά χωρίς να σκοράρει, η σημερινή ήταν μόλις η 2η συμμετοχή. Ο τραυματίας Κακλαμανάκης και ο Παπαδάκης έμειναν εκτός δωδεκάδας.

Οι Σουλεϊμάνοβιτς (23), Κάμενιας (16), Λάζιτς (11) ξεχώρισαν από τη Βοσνία, η οποία εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά.

H ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Λεττονία το βράδυ της Δευτέρας στο τελευταίο παιχνίδι της για τον προκριματικό γύρο. Το Ευρωμπάσκετ θα διεξαχθεί στις 1-18 Σεπτεμβρίου 2022 στα γήπεδα της Τσεχίας, της Γεωργίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, η οποία θα φιλοξενήσει την τελική φάση στο Βερολίνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter