Μπάσκετ: Απειλείται με τιμωρία ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ: Απειλείται με τιμωρία ο Παναθηναϊκός

Με βαριά “καμπάνα” κινδυνεύει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο ευρωπαϊκό μέτωπο, αφού η Εuroleague ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για το ίδιο παράπτωμα το οποίο προκάλεσε τιμωρία του συλλόγου σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις στο παρελθόν: παρουσία υπεράριθμων θεατών στο ΟΑΚΑ. 

Η πιθανή ποινή κυμαίνεται από χρηματικό πρόστιμο μέχρι 30.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει ως και την αποβολή των πολλάκις υπότροπων “πρασίνων” από τη διοργάνωση.

Εάν αποφασιστεί διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, αυτή μπορεί να ισχύσει για το (πιθανό) 5ο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, αφού έχει περάσει η προθεσμία που προβλέπουν οι κανονισμοί για το αυριανό, 2ο ματς. “Δεν θα έχουμε πρόβλημα”, προφήτευσε ο άτυπος πρόεδρος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. “Σκεφτείτε ότι είχαμε 150.000 διαδικτυακές αιτήσεις για εισιτήριο”.

Βεβαίως, το γήπεδο ήταν χθες ασφυκτικά γεμάτο και ο φόβος ατυχήματος έντονος. Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε για τον ίδιο λόγο τέσσερις φορές την τελευταία τριετία: την περίοδο 2013-14 σε αγώνα πλέι-οφ με τη Μπαρτσελόνα, πέρυσι στα παιχνίδια με Τσεντεβίτα και Λαμποράλ, αλλά και στο φετινό ευρωπαϊκό ματς με τον Ολυμπιακό.

Στο μεταξύ, ο εκτελεστικός μάνατζερ της διοργάνωσης Αντρέα Μπασάνι αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις για αύξηση των ομάδων της Euroleague από 16 σε 18 και αργότερα σε 20, ιδίως αν η Ισπανία αποκτήσει το δικαίωμα πενταπλής εκπροσώπησης για την επόμενη σεζόν. Ήδη έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή (εκτός από της Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Βασκόνια) και η Μάλαγα, ως κάτοχος του Εurocup. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter