Μπάσκετ: Αποκαρδιωτική ήττα (79-78) για την Εθνική

Μπάσκετ: Αποκαρδιωτική ήττα (79-78) για την Εθνική

Όλες οι αδυναμίες της Εθνικής μας φανερώθηκαν στο παρκέ της Ναντζίνγκ και της στοίχισαν μία ήττα η οποία μπορεί να αποδειχθεί καταδικαστική στην πορεία προς τα ημιτελικά.

Μετά το αποκαρδιωτικό 78-79 από τη Βραζιλία, η ελληνική ομάδα μάλλον θα χρειαστεί 3 νίκες στα επόμενα παιχνίδια της (εάν δώσει τόσα) για να φτάσει στην οχτάδα. Ανάμεσα στους προσεχείς αντιπάλους της, είναι και η ομάδα των ΗΠΑ.

Η Εθνική μας προηγήθηκε με 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να παίζει ιδιαίτερα καλά, με μπροστάρηδες τον Γιώργο Πρίντεζη, που πέτυχε 14 μαζεμένους πόντους με 3/3 τρίποντα σε 11′ συμμετοχής και στη συνέχεια τον Νικ Καλάθη.

Οι Βραζιλιάνοι μείωσαν στο 40-30 της ανάπαυλας, με σερί 7-0 και συνέχισαν την αντεπίθεσή του στο β’ ημίχρονο, προσπερνώντας με 45-44. Αγχωμένη και απογοητευμένη, η Εθνική ήταν αγνώριστη στα λεπτά που ακολούθησαν και βρέθηκε στο -6 (50-56) πριν επιστρέψει ο φορτωμένος με 3 φάουλ Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 60-59 με καλάθι του Σλούκα, αλλά οι Βραζιλιάνοι ξαναπήραν τα ηνία, αφού η ηρεμία είχε χαθεί μαζί με τις επιθετικές λύσεις: 64-71 στο 36′. Η ελληνική αντεπίθεση ξεκίνησε με 5 σερί πόντους του Καλάθη και ολοκληρώθηκε (76-76) όταν αξιοποιήθηκε ένα αντιαθλητικό φάουλ με 2/2 βολές του Παπανικολάου και τρίποντο του Πρίντεζη στα 34”. Αλλά το ματς είχε πολύ δρόμο ακόμη.

Ακολούθησε καλάθι του ασταμάτητου Βαρεζάο στα 14” και κακή επαναφορά του Καλάθη. Ο Μπαρμπόσα έχασε βολή, ο Κώστας Σλούκας κέρδισε 3 σχεδόν με τη λήξη επιχειρώντας από απόσταση 20 μέτρων, αξιοποίησε τις δύο πρώτες, αλλά η τρίτη πήγε χαμένη, αφού Βραζιλιάνος παίκτης έδιωξε τη μπάλα όσο αυτή αναπηδούσε στη στεφάνη!

Oι κερκίδες γέμισαν και αυτή τη φορά από 19.000 θεατές (ανάμεσά τους και καμιά 100στή Έλληνες), ενώ οι μπλούζες με το όνομα του Greek Freak -συνήθως πράσινες, των Μιλγουόκι Μπακς- ήταν αμέτρητες. Ωστόσο, ήταν ο “παλιόφιλος” από το 2006 Βαρεζάο αυτός που κέρδισε τη συμπάθεια της εξέδρας.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Καλάθης 16(2), Μπουρούσης 4, Σλούκας 7(1), Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 20(3), Παπανικολάου 5(1), Παπαπέτρου 5(1), Γ.Αντετοκούνμπο 13, Θ.Αντετοκούνμπο. Ο Βαρεζάο ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Βραζιλίας, με 22 πόντους. Ο Μπαρμπόσα πέτυχε 15.

Το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής μας στη Ναντζίνγκ, με αντίπαλο την επικίνδυνη Νέα Ζηλανδία, θα ξεκινήσει στις 3μμ το μεσημέρι της Πέμπτης. Η ελληνική ομάδα χρειάζεται πια οπωσδήποτε νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Οι Νεοζηλανδοί νίκησαν σήμερα το Μαυροβούνιο με 93-83 (Ουέμπστερ 25, Φότου 20 – Ιβάνοβιτς 16), ενώ ζόρισαν αρκετά και τη Βραζιλία στην πρεμιέρα (94-102). Εφ’ όσον πετύχουν δεύτερη νίκη, θα έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Την Παρασκευή, εφ’ όσον προκριθεί, η ελληνική αποστολή θα μετακομίζει στη Σενζέν ,στα σύνορα με το ταραγμένο Χονγκ Κονγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ και τη νικήτρια του μεθαυριανού αγώνα Τουρκίας-Τσεχίας.

Από τον νέο όμιλο των τεσσάρων ομάδων (όπου θα μετάσχει και άλλη μία από το γκρουπ της Ναντζίνγκ), θα προκριθούν στην οχτάδα οι δύο πρώτες της τελικής κατάταξης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ομάδες που συνεχίζουν στη β’ φάση μεταφέρουν μαζί τους όλα ανεξαιρέτως τα αποτελέσματα του εναρκτήριου γύρου.

Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική μας θα ξεκινήσει στη Σενζέν με 5 βαθμούς εφ’ όσον μεθαύριο φτάσει στο 2-1 και ούτω καθ’ εξής. Κάθε αποτέλεσμα μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter