Μπάσκετ: Αποθέωση Πρέλεβιτς και νίκη του ΠΑΟΚ

Μπάσκετ: Αποθέωση Πρέλεβιτς και νίκη του ΠΑΟΚ

Aποθέωση για τον Μπάνε Πρέλεβιτς επιφύλαξαν οι 8.000 φίλοι του ΠΑΟΚ που γέμισαν το κλειστό της Πυλαίας για τον αγώνα της Basket League με την ΑΕΚ (78-72). H φανέλα με τον αριθμό «7» υψώθηκε στην οροφή του γηπέδου και δεν θα ξαναφορεθεί από άλλον παίκτη του «Δικεφάλου» στο μέλλον.

Ο εμβληματικός μπασκετμπολίστας (αλλά και προπονητής και πρόεδρος) του ΠΑΟΚ παρακολούθησε συγκινημένος την τελετή. «Αυτή η γιορτή θα είχε γίνει νωρίτερα, αλλά απέρριπτα εγώ κάθε σχετικά πρωτοβουλία», ομολόγησε ο ίδιος, ενώ ακουγόταν ρυθμικά το πασίγνωστο σύνθημα: «Ω, Μπάνε Μπάνε!»

Στην Πυλαία βρέθηκαν πολλοί πρώην συμπαίκτες του Πρέλεβιτς στον ΠΑΟΚ (Σταυρόπουλος, Μπουντούρης, Γαλακτερός, Ρεντζιάς, Τσέκος, Μπαλογιάννης, Γιαννούλης κ.α.), ενώ έστειλαν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα από το εξωτερικό οι Κόρφας, Στογιάκοβιτς, Μπάρλοου, Λέβινγκστον, Παπαχρόνης, Παπασαράντου, Κολντεμπέλα, ο Ντράγκαν Σάκοτα και ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο Πρέλεβιτς κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα Ελλάδας του 1992, αλλά και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων και ένα Κύπελλο Σαπόρτα. Σήμερα τον τίμησε και η ΑΕΚ, τη φανέλα της οποίας ο Σερβοέλληνας αθλητής φόρεσε προς το τέλος της καριέρας του.

Στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» που ακολούθησε, ο ΠΑΟΚ του Φώτη Τακιανού αντεπιτέθηκε μετά το 52-55 της γ’ περιόδου και τελείωσε τον αγώνα με σερί 5-0 του κορυφαίου Τζέιλεν Χαντς (23 π.). Ο Ράιλι πρόσθεσε 15 πόντους, ο Ρένφρο 14 και ο Φράνκε 8. Από την ΑΕΚ του Ηλία Καντζούρη, ο Ουίλιαμς επανεμφανίστηκε με 20 πόντους, ενώ διακρίθηκαν και οι Μίτσελ (15), Λεμάρ (10), Οριόλα (9).

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση με ρεκόρ 12-9 πίσω από τους Ολυμπιακό (20-0), Παναθηναϊκό (14-5), Περιστέρι (13-7) και μπροστά από τους Προμηθέα (11-9), Κολοσσό (10-10), Άρη (10-11).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter