Mπάσκετ: Αποχώρησε ο μέγας Πάου Γκασόλ

Mπάσκετ: Αποχώρησε ο μέγας Πάου Γκασόλ

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ανακοίνωση ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Πάου Γκασόλ.

«Είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά είναι καιρός να απολαύσω τη ζωή μου», είπε στην αποχαιρετιστήρια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου. «Βαρέθηκα τις εγχειρήσεις και τις πατερίτσες».

Ο εμβληματικός σέντερ έκανε τις τελευταίες εμφανίσεις της πολύκροτης καριέρας του στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν με τη φανέλα της αγαπημένης του Μπαρτσελόνα, με την οποία κατέκτησε το 3ο του πρωτάθλημα Ισπανίας, στο πλευρό του Νικ Καλάθη, αλλά όχι την Euroleague.

Ο 41χρονος Γκασόλ αγωνίστηκε στο ΝΒΑ επί 18 χρόνια (1362 αγώνες) και μάλιστα πέρασε για λίγο από τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, πριν επιστρέψει στην Ευρώπη. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με τους Λος Άντζελες Λέικερς δίπλα στον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ με προπονητή τον Φιλ Τζάκσον (2009, 2010), ενώ αγωνίστηκε σε 6 All-Star Game του ΝΒΑ. Εξελέγη δύο φορές στη 2η καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ και άλλες δύο φορές στην 3η. Το 2002 είχε αναδειχθεί κορυφαίος Ρούκι της Χρονιάς με τους Μέμφις Γκρίζλις, ενώ πέρασε ακόμη από τους Μπουλς, τους Σπερς και τους Μπλέιζερς.

Με την Εθνική Ισπανίας, ο Πάου Γκασόλ κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο του 2006 (αν και απουσίασε λόγω τραυματισμού από τον τελικό με την Ελλάδα) και κέρδισε τρία Ολυμπιακά μετάλλια (ασημένια το 2008 και 2012, χάλκινο το 2016). Ανέβηκε επτά φορές σε βάθρο Ευρωμπάσκετ (3-2-2) και κέρδισε πολλούς τίτλους Ευρωπαίου Παίκτη της Χρονιάς σε διάφορα γκάλοπ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter