Μπάσκετ: Αρχίζει η …μεγάλη εβδομάδα

Μπάσκετ: Αρχίζει η …μεγάλη εβδομάδα

Η μεγάλη εβδομάδα του ελληνικού μπάσκετ αρχίζει …την Τρίτη του Πάσχα και μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 15 ημέρες για τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό. Εάν οι δύο «αιώνιοι» επικρατήσουν στις ελληνοτουρκικές μονομαχίες των επόμενων ημερών, θα συνταξιδέψουν για την ταραγμένη Κωνσταντινούπολη στα μέσα του Μάη.

Η αυλαία των προημιτελικών της Euroleague ανοίγει με μία «ουδέτερη» αναμέτρηση, όπου πάντως υπάρχει ελληνικό χρώμα: η πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, με πηδαλιούχο τον Δημήτρη Ιτούδη, θα αντιμετωπίσει στη Μόσχα τη Βασκόνια, στις 8μμ της Τρίτης. Το γλέντι αρχίζει για τα καλά μία ώρα αργότερα, με την πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Φενέρμπαχτσε των Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Κώστα Σλούκα.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, στο 1ο, το 2ο (Πέμπτη) και το 5ο, αν φτάσουν ως ομάδες ως εκεί, παιχνίδι. Το 3ο και (αν χρειαστεί) το 4ο θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα. «Δεν έχουμε χάσει από καμία ξένη ομάδα φέτος στο ΟΑΚΑ, ενώ παίζουμε πλήρεις και είμαστε σε εξαιρετική φόρμα. Αυτά τα δύο στοιχεία μας κάνουν να αισθανόμαστε πολύ δυνατοί», τόνισε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο προχθεσινό Documento, o Τζέιμς Φελντίν.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αναντολού Εφές στο Φάληρο την Τετάρτη και ξανά την Παρασκευή (9μμ και τα δύο παιχνίδια). Η απουσία του Ματ Λοτζέσκι προβληματίζει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αλλά ο Κεμ Μπιρτς θα αγωνιστεί κανονικά. «Είμαστε οικογένεια, έχουμε καλή χημεία και θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε τα στοιχεία που μας έφεραν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας», είπε στο τελευταίο Documento o Ιωάννης Παπαπέτρου.

Και οι τέσσερις αγώνες των ελληνικών ομάδων αυτή την εβδομάδα θα διεξαχθούν σε γεμάτο γήπεδο, αφού τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν μέσα σε μερικές ώρες. Το σκηνικό της οκτάδας ολοκληρώνεται με το ζευγάρι Ρεάλ-Νταρουσάφακα, αρχής γενομένης το βράδυ της Τετάρτης (10μμ).

Και οι τέσσερις αναμετρήσεις θα κριθούν στις 3 νίκες. Εάν ο Ολυμπιακός φτάσει στο φάιναλ-φορ, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού ΤΣΣΚΑ-Βασκόνια στον πρώτο ημιτελικό της 19ης Μαϊου, ενώ τον Παναθηναϊκό θα περιμένει μία από τις Ρεάλ, Νταρουσάφακα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter