Μπάσκετ: Αστραπές, αλλά και σύννεφα για την Εθνική

Μπάσκετ: Αστραπές, αλλά και σύννεφα για την Εθνική

Απολαυστική για ένα ημίχρονο και ικανή για μεγάλα πράγματα, η Εθνική μπάσκετ ξετρέλανε τους 10.000 θεατές που γέμισαν με παλμό το ΟΑΚΑ αυγουστιάτικα και νίκησε εύκολα την ισχυρή Ιταλία με 83-63, στην πρεμιέρα του τουρνουά «Ακρόπολις». Στην ανάπαυλα, το σκορ ήταν 49-28.

Μοναδικό μελανό σημείο της βραδιάς ήταν ο τραυματισμός του Κώστα Σλούκα, ο οποίος υπέστη κάκωση λίγο πάνω από το γόνατο και αποχώρησε μετά από μερικά δευτερόλεπτα συμμετοχής. Δεν φάνηκε πάντως να είναι κάτι σοβαρό. Κουτσαίνοντας ελαφρά αποχώρησε αργότερα και ο Κώστας Παπανικολάου. Το τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέχει 16 μέρες.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έκανε αρκετά πειράματα και είδε τους βασικούς του να οργιάζουν στο πρώτο μέρος, οπότε χάρισαν στο ενθουσιώδες κοινό θέαμα και ουσία, με πολλούς αιφνιδιασμούς αλλά και καλή άμυνα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είχε αντίπαλο στα 19 λεπτά της συμμετοχής του με 18 πόντους (6/9 δ., 0/1 τρ., 6/10 β., 8 ρ., 2 ασ., 2 κλ, 1 τ.), ενώ ο Νικ Καλάθης συνδύασε τις μαγικές ασίστ (6) με 3/6 τρίποντα. Το τέμπο έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η νίκη είχε εξασφαλιστεί από νωρίς, όπως και το χειροκρότημα.

Έπαιξαν οι Λαρεντζάκης 11(1), Αθηναίου 2, Καλάθης 11(3), Μπουρούσης 8, Σλούκας, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου, Παπαπέτρου 8, Βασιλόπουλος 3(1), Γ.Αντετοκούνμπο 18, Θ.Αντετοκούνμπο 8.

Ο Μπελινέλι (13) και ο Χάκετ (12) διακρίθηκαν από την Ιταλία.

Οι Μήτογλου, Κόνιαρης, που έμειναν εκτός 12άδας, θα παίξουν κανονικά στο αυριανό παιχνίδι με τους Τούρκους στο ΟΑΚΑ (20.30). Την Κυριακή η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει τη Σερβία, στο ματς που μάλλον θα είναι ο άτυπος τελικός του τουρνουά.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι, οι Σέρβοι νίκησαν την Τουρκία με 87-72 (Γιόκιτς 18, Μπογκντάνοβιτς 17 – Κορκμάζ 16, Ιλιάσοβα 13), αλλά έχασαν τον Μιλισάβλιεβιτς με τραυματισμό στο γόνατο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter