Μπάσκετ: Άστραψε και βρόντηξε ο Ολυμπιακός για το 1-0

Μπάσκετ: Άστραψε και βρόντηξε ο Ολυμπιακός για το 1-0

Το πρώτο μεγάλο βήμα για πρόκριση στο φάιναλ-φορ του Βελιγραδίου πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, με το πειστικό 71-54 επί της επικίνδυνης Μονακό στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 33-26.

Ο Ολυμπιακός έχανε με 8-15 στο δεκάλεπτο, αλλά η εκπληκτική άμυνά του πάνω στον Μάικ Τζέιμς, η ευστοχία στο τρίποντο και η βοήθεια των παικτών που ήλθαν από τον πάγκο δρομολόγησαν σερί 11-0 και άλλαξαν τη μορφή του αγώνα (33-22 στο 18ο λεπτό). Η διαφορά ανέβηκε στους 14 πόντους με πρωταγωνιστή τον Τόμας Ουόκαπ (46-34).

Η απόπειρα των Γάλλων να αντεπιτεθούν στην δ’ περίοδο σκόνταψε στα τρίποντα των ΜακΚίσικ, Σλούκα και του πολύπειρου Πρίντεζη (65-50 στο 36’). Οι 54 πόντοι της Μονακό αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για φέτος.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού, που κυριάρχησε απόλυτα στο παιχνίδι: Ουόκαπ 11 (4 κλ.), Ντόρσεϊ 4, Φαλ 4 (6 ρ.), Λούντζης, Σλούκας 10 (6 ασ.), Βεζένκοφ 10, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 2, Ζαν-Σαρλ 6 (7 ριμπ.), ΜακΚίσικ 12. Δεν έπαιξε ο τραυματίας Μάρτιν.

Από τη Μονακό, μόνο ο Χολ (10) και ο Τζέιμς (10) έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Λι πέτυχε 9, ο Τόμας 7 και ο Ντιαλό 6.

Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί το βράδυ της Μ. Παρασκευής, πάλι στο Φάληρο (21.00). Οι ομάδες θα αναμετρηθούν στο Μόντε Κάρλο μία ή δύο φορές την επόμενη εβδομάδα, ενώ αν χρειαστεί πέμπτο ματς αυτό θα γίνει στο ΣΕΦ. Στο φάιναλ-φορ θα προκριθεί η ομάδα που θα πετύχει τρεις νίκες.

Πριν τον αγώνα, ο Βασίλης Σπανούλης τιμήθηκε με τον τίτλο του «Θρύλου της Ευρωλίγκας» από τον ισχυρό άνδρα της διοργάνωσης Τζόρντι Μπερτομέου και από τους αδελφούς Αγγελόπουλους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter